Mierea: Un hobby devenit afacere

De Unica.ro, pe
1) Victor Mates

, manager
„Am inceput acest business ca un hobby, deoarece ma fascina modul in care o fiinta atat de fragila – ca albina poate sa construiasca un mic imperiu si sa se gospodareasca …
1) Victor Mates, manager
„Am inceput acest business ca un hobby, deoarece ma fascina modul in care o fiinta atat de fragila – ca albina poate sa construiasca un mic imperiu si sa se gospodareasca singura intr-o ordine perfecta, cum nu intalnesti la nici o alta vietate. Faptul ca am fost profesor m-a ajutat probabil sa am rabdarea si perseverenta necesara ca sa reusesc sa dezvolt acest business, care in primii ani nu parea deloc o afacere din care se poate castiga.

Am reusit sa adun in jurul meu oameni dornici sa munceasca cot la cot cu mine si familia mea, si am avut grija de-a lungul timpului sa-i rasplatesc mereu si sa-i ajut cu tot ceea ce mi-a stat in putinta, iar rezultatele nu au intarziat sa apara. Am alaturi de mine in firma, inca de la inceput mai multe persoane, impreuna cu care am reusit sa dezvolt aceasta mica afacere.”

2) Alina Mates, director marketing

„Am inceput sa lucrez la firma tatalui meu inca din vacantele de vara din perioada liceului, iar cand eram mai micuta il insoteam mereu toata familia la stupi pentru al ajuta. Am muncit si in timpul facultatii, aranjand marfa pe rafturi la magazinele unde livram noi miere. Nu mi s-a propus sa lucrez in firma, ci pur si simplu m-am bucurat enorm ca am sansa sa invat practic ce inseamna acest business, si cat de important este, ca indiferent ce faci – sa faci foarte bine.

M-am trezit implicata in aceasta firma pana nici nu am terminat facultatea, si abia dupa cativa ani am inteles ca am avut sansa sa-mi pun in aplicare propriile idei de marketing. E visul oricarui om care vrea sa faca marketing. Iar al doilea vis al oricarui specialist de marketing este sa vanda un produs bun. Eu nu trebuie sa ma stradui sa adaug calitati produselor noastre, pentru ca mierea reprezinta unul dintre cele mai curate si sanatoase alimente din natura. Noi nu vindem produse pentru consum, ci pentru sanatate.”

3) Ionescu Felicia, asistent manager

„Lucrez de 5 ani la firma Apidava si nu a fost nici un moment in care sa-mi doresc sa plec. Jobul acesta a reprezentat de multe ori o provocare pentru mine, deoarece mi-a cerut implicare de 100%, dar am avut satisfactia sa vad ca prin munca mea am reusit sa ma perfectionez atat pe mine, cat si relatiile cu clientii si furnizorii. Faptul ca managerul tine cont si de parerea mea atunci cand doreste sa ia o decizie, m-a facut sa-mi doresc mereu sa fiu in pas cu el, sa ma intereseze tot ceea ce se intampla in firma. Faptul ca in fiecare an ne marim numarul de clienti simt ca mi se datoreaza si mie, iar aceasta satisfactie nu o ai la orice loc de munca.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!