Horezu – relaxare, istorie, meşteşug

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 24 iunie 2021, 15:08

Am rugat pe câţiva dintre administratorii pensiunilor din zonă să ne spună de ce merită să ne facem aici un concediu cu familia, un team building cu firma sau un week-end de distracţie cu …
Am rugat pe câţiva dintre administratorii pensiunilor din zonă să ne spună de ce merită să ne facem aici un concediu cu familia, un team building cu firma sau un week-end de distracţie cu prietenii.

Constantin Frigură, administrator la Pensiunea Dana: „Horezu e un punct turistic de atracţie din zona Olteniei de sub munte, cu multe obiective turistice care merită să fie vizitate. Toate acestea sunt la mai puţin de 20-25 de km depărtare, în jurul Horezului.

Aici amintim mânăstirile – Mânăstirea dintr-un lemn, Surupatele, Govora, Bistriţa, Arnota, Horezu şi Polovragi; pentru iubitorii de natură Peştera Urşilor, Peştera Liliecilor, Peştera Polovragi sau Peştera Muierii sau încântătoarele Chei ale Bistriţei sau Cheile Olteţului. De asemenea şi Culele (fortăreţele de apărare) Duca şi Greceanu. Se mai poate vizita Muzeul memorial I. G. Duca. Plus, evident, centrul de olărit. Chiar pe strada noastră (str. Olarilor, n.r.) sunt 14-15 familii, soţ şi soţie, care se ocupă cu olăritul. Cei care doresc pot vedea şi îşi pot însuşi aici întregul proces al acestui milenar meşteşug. În plus, faţă de toate acestea, vizitatorii noştri se vor bucura de frumuseţea deosebită a zonei, cu fauna şi flora sa specifică.” (www.pensiuneadana.ro, str. Olari, nr. 15, Horeyu, tel. 0723.978.255)

Explorează frumusețile naturale ale României, precum peștera Scărișoara sau peștera Polovragi!

Flori Pătruşcă, administrator la Pensiunea Moara viselor: „Noi ne străduim să păstrăm cât mai mult tradiţia locului. Pensiunea e ridicată într-un loc cu multă verdeaţă, cu mult spaţiu în jur şi lucii de apă. Practic, e ridicată pe locul unei foste mori, de unde şi denumirea ei. Toţi cei care au venit la noi au rămas impresionaţi de liniştea şi frumuseţea din jur. Odihna şi recreerea la aer curat, într-un peisaj pitoresc deosebit, este garantată. În plus, oaspeţii noştri se pot bucura de mese cu adevărat BIO! Produsele lactate sunt furnizate direct de la crescătorii de vaci şi de oi care pasc pe păşunile montane. În afara atracţiilor turistice deja cunoscute, adăugăm posibilitatea de a efectua trasee montane în munţii Căpăţânei, cu maşini de teren, biciclete, motociclete sau pur şi simplu pe jos, cu rucsacul în spate. Cei care doresc se pot bucura, pe lângă olarit de meşteşugul oierilor, pentru că organizăm şi excursii la stână. Vă aşteptăm cu drag!” (www.moaraviselor.ro, sat Vaideeni, comuna Vaideeni, jud. Vâlcea, tel. 0745.067.635 )

Ion Girbaciu, administrator la Pensiunea Alex: „Faptul că promovarea zonei Horezu, denumită «Oltenia de sub munte», este la început, garantează oarecum calitatea condiţiilor de cazare şi masă ale pensiunilor nou-înfiinţate. Pensiunea Alex este un exemplu demn de urmat, remarcându-se printr-o foarte buna autogospodărire. Îmbinăm aici ospitalitatea cu civilizaţia şi promovăm turismul local prin oferirea de programe artistice şi activităţi cu specific zonal (olărit). Avem o capacitate de 37 de locuri în apartamente moderne de 2 şi 4 persoane. Pensiunea Alex atrage atât turismul de grup, oferind trasee turistice sau picnicuri la poalele muntelui, cât şi turismul familial, prin condiţiile complete de odihnă şi relaxare oferite părinţilor şi copiilor, inclusiv un loc de joacă împrejmuit.” (www.pensiuneaalex.ro, str. Tudor Vladimirescu, nr. 101, Horezu, tel. 0745.389.055)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!