Afaceristul de birou, colegul stresant

De Unica.ro, pe

O ştii pe colega care te stresează la fiecare început de lună cu prezentarea noilor produse pe care le vinde din catalogul de prezentare al companiei de cosmetice…

… la care lucrează pe post de colaborator? Sau acea colegă care vinde parfumuri, accesorii, ceasuri sau bijuterii aduse din străinătate? Fereşte-te de acest gen de persoane, e foarte stresant!

Afacerile tip MLM s-au dezvoltat foarte mult în ultimii ani pe piaţa din România, fapt ce se simt chiar şi printre persoanele care au un loc de muncă stabil şi care doresc să-şi sporească veniturile fără un efort considerabil.

Făcând un portret al colegului afacerist, vei observa că acesta este genul de coleg care îţi dă mailuri, vine la tine la birou, te sună, îţi dă mesaje, mass-uri pe Messenger sau chiar te aşteaptă până când ieşi de la serviciu pentru a-ţi arăta noile produse pe care le comercializează sau pentru a-ţi aminti când trebuie să-i dai banii pe produsele pe care deja le-ai cumpărat de la el.

Problema este că de cele mai multe ori, te deranjează din treabă, te reţine pe holurile companiei cu discuţiile legate de mica lui afacere şi face de aşa natură încât să aveţi destinaţii comune.

Am cunoscut cazuri în care unii colegi achiziţionau astfel de produse de la „afaceristul de birou” de ruşine că le este coleg, că se cunosc de mult timp sau că acea persoană este în relaţii foarte bune cu şeful lor.

Comerţul în companie este din ce în ce mai dezvoltat, iar fenomenul este cunoscut cu siguranţă până la ultimul nivel executiv al companiei, însă personal n-am auzit de măsuri care să se ia împotriva micilor „comercianţi” şi asta pentru că în contracte nu sunt menţionate clauze care să interzică vânzarea de diverse produse în companii.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!