Neptun, planeta iluziilor

De Corina Buhagiar pe

Dintre planetele descoperite în epoca modernă, Neptun e considerată cea mai importantă. O planetă albăstuie care se învârte în jurul Soarelui în 165 de ani…
pe o orbită aproapecirculară, şi în jurul axei sale în 15 ore şi 48 de minute. Deşi e mai îndepărtată decât Uranus, paradoxal, pe Neptun detaliile se disting mai bine. Adică unele pete neregulate, de origine încă neelucidată.

Astrologii i-au asociat spiritul nebulosului şi al extra-raţionalului. Din cauză că petrece 14 ani într-un semn zodiacal, Neptun influenţează o întreagă epocă, şi mai ales diferenţele de stil şi de ideal care apar între generaţii.  Individual, el e important numai pentru nativii zodiei Peşti, care e guvernată de Neptun, sau pesoanele care îl au dominant în tema natală. Puterea lui e deplină în visătorii Peşti, este exaltată în Leul idealist, suferă în încrâncenatul Capricorn şi este de-a dreptul înfrânt în faţa Fecioarei raţionaliste.

În fiecare dintre noi Neptun guvernează şi influenţează zonele abisale ale sufletului, inconştientul, contemplaţia şi spiritul meditativ, imaginaţia, spiritualitatea, idealul, dar şi iluzia, tradarea, abandonul, stările alterate de conştiinţă, nebunia sau problemele psihice. Alte cuvinte cheie asociate energiei neptuniene sunt: poezie, mister, hipnopză, ceaţă, droguri, relaxare, copasiune, disoluţie.

Dacă ar fi să-l personalizăm, pe vremuri Neptun era bărbatul misterios şi puternic, cu tridentul în mână şi barba încâlcită, plină de scoici. În zilele noastre seamănă cu un bărbat charismatic, îmbrăcat neglijent, un pic periculos, care vinde pastile de ecstasy pe sub mână…

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro