Un eveniment astrologic benefic: echinocţiul de toamnă

De Corina Buhagiar pe

Te întrebi de unde se simte un fel de aer de sărbătoare? Ai senzaţia unui echilibru interior, indiferent de circumstanţele vieţii? E firesc.
Azi este una dintre cele mai frumoase zile ale anului: echinocţiul de toamnă!

Astăzi Soarele păraseşte zodia Fecioarei pentru a intra în Balanţă. Iar această trecere este marcată de echinoxul de toamnă. Ziua este egală cu noaptea. Extrapolând, la nivel energetic, masculinul este egal cu femininul, plusul cu minusul, Yang-ul cu Yin. Aşa că n-ar fi de mirare să experimentezi o plăcută stare de echilibru şi armonie interioară… fără nici un motiv aparent.

E posibil să mai resimţi şi un soi de uşurare, ca şi cum ţi s-a luat o greutate de pe umeri. Pragmatismul şi procupările concrete, materialiste ale Fecioarei se sublimează în rafinamentul artistic, afectivitatea şi romantismul Balanţei.

Grijile legate de muncă vor trece în planul doi, iar prieteniile sau flirtul cu sexul opus o să câştige teren. Balanţa te învaţă că banii sau succesul material nu au nici un farmec dacă n-ai cu cine să le împărtăşeşti.

Nevoia de a forma un cuplu sau de „a investi” în cel existent creşte. E o perioadă excelentă pentru nunţi. Practic, cea mai bună influenţă pe care un cuplu la început de drum o poate primi este pe durata zodiei Balanţei.

Într-un astfel de moment privilegiat, cum este echinocţiul, la graniţa dintre Fecioară şi Balanţă, înveţi să îmbini armonios utilul cu plăcutul, materia şi spiritul. Cum este şi Lună Plină, adică Soarele şi Luna sunt în opoziţie, este ca şi cum am asiata la un sckandenberg între principul solar, masculin şi cel lunar, feminin, în care forţa lor este perfect egală.

Foto: Shutterstock

Dima Trofim, despre perioada de doliu: "Am trecut cu foarte mare greutate"

Dima Trofim, despre perioada de doliu: "Am trecut cu foarte mare greutate"