Ce se întâmplă dacă nu îți schimbi periuța de dinți la timp

Periuța de dinți este un obiect foarte important, așa că ar trebui să îi acorzi mai multă atenție. Află ce se întâmplă dacă nu o schimbi la fiecare trei luni.

Periuța de dinți ar trebui schimbată la fiecare trei luni, dacă vrei să previi apariția problemelor dentale, potrivit prevention.com. Degeaba te speli pe dinți de două ori pe zi și folosești ață dentară, pentru că de câte ori folosești o periuță de dinți veche, reintroduci bacteriile în gură. În plus, perii unei periuțe vechi nu mai sunt fermi, nu mai ajung în locurile greu accesibile și nu elimină placa bacteriană. În aceste condiții, crește riscul apariției paradontozei și al pierderii dinților. Placa bacteriană favorizează și apariția cariilor și provoacă inflamații și boli ale gingiilor.

Ar trebui să îți înlocuiești periuța de dinți și după ce ai avut o boală sau ai fost răcită. Virușii și bacteriile trăiesc până la 3 zile pe acest obiect și chiar dacă ai anticorpii necesari pentru a nu te re-îmbolnăvi, nu este o idee rea să fii precaută.

Cum îți dai seama că trebuie să îți schimbi periuța de dinți

Când periuța de dinți pare uzată, trebuie să o schimbi, chiar dacă nu au trecut cele 3-4 luni. De câte ori iei o periuță de dinți nouă, trece data pe un caiet, pentru a ține o evidență și a ști când să o înlocuiești.

Dacă ai o periuță de dinți electrică, citește instrucțiunile de pe ambalaj, pentru că s-ar putea să nu fii nevoită să îi schimbi capul la fel de des. O atenție deosebită trebuie să acorzi dacă ai deja boli gingivale și carii. Ar trebui să îți schimbi periuța de dinți la fiecare 6 săptămâni, pentru a fi sigură că nu îți agravezi starea.

Cum îți cureți periuța de dinți

Dacă vrei să ai o dantură sănătoasă, trebuie să acorzi mai multă atenție periuței tale de dinți. În primul rând, respectă regulile de curătare: clătește-o cu apă de la robinet, apoi las-o să se usuce. Nu acoperi periușa de dinți, pentru că astfel nu vei face decât să favorizezi răspândirea bacteriilor. Păstreaz-o în poziție verticală, cât mai departe de celelalte periuțe de dinți. Dacă vrei să fii foarte sigură că ai o periuță curată, atunci o poți lăsa în alcool pentru câteva minute, pentru a scăpa de agenții patogeni. O altă metodă ar fi să o lași în apă fierbinte pentru 10 secunde.

Sursa foto: 123rf.

Loading...
Recomandari
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Mai multe din Sănătate

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: