(P) 10 pași pentru un somn răcoritor pe caniculă

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 29 iulie 2019, 20:03

Salteaua de pat potrivită, lenjeriile din materiale naturale, eliminarea surselor de căldură sunt doar câteva dintre elementele esențiale pentru un dormitor răcoros. Dacă vrei să te bucuri de confort pe tot parcursul anului, este important să investești în spațiul de dormit.

Răcoarea pe timp de vară este o binecuvântare. Nimic nu e mai stresant decât imposibilitatea de a adormi din cauza căldurii insuportabile. Mai mult decât atât, transpirația abundentă poate duce la apariția unor boli. Căci umezeala este mediul ideal pentru ciuperci și bacterii.

Ce ne facem cu ciupercile?

Transpirația abundentă cauzată de temperaturile ridicate face ca pielea să petreacă mult timp în mediu umed. Or, acesta favorizează dezvoltarea bacteriilor și a ciupercilor cauzatoare de micoze cutanate. Așa apar petele, descuamarea, fisurile, roșeața, mâncărimea, usturimea.

Micozele cutanate sunt infecții cu microorganisme denumite fungi sau ciuperci. Cheratina, substanța care se găsește în piele, păr și unghii, este hrana ideală pentru acestea. Iar căldura și umiditatea le oferă un mediu de viață propice.

De ce este importantă salteaua de pat

Când salteaua de pat nu permite aerisirea corespunzătoare, problemele se amplifică. Multe dintre saltele conțin materiale care favorizează menținerea umezelii. Astfel, chiar dacă temperatura ambientală este una potrivită, salteaua de pat continuă să creeze disconfort.

Prin urmare, salteaua de pat este o investiție pe termen lung. Modelul Incanto Gel de la Magniflex are garanție de 25 de ani. Salteaua de pat Incanto Gel este moale ceea ce ajută la adaptarea suprafeței la liniile corpului. Materialul textil de calitate oferă acea senzație de permanentă prospețime. Conține o combinație de spumă cu memorie și spumă cu gel pentru un suport optim al corpului în somn și un sentiment plăcut de relaxare și calm. 

Răcorește-te în 10 pași

1.Ai grijă ca spațiul de dormit să fie perfect aerisit și ventilat.

2.Folosește, vara, lenjerii de pat din materiale naturale, de preferat satinate.

3.Renunță la pernele din materiale sintetice, precum buretele. Alege variante de perne din spumă cu memorie, sau spumă cu gel.

4.Alege jaluzele sau draperii care să nu permită pătrunderea luminii ziua. Un truc util este să folosești folie de aluminiu pe partea dinspre geam a perdelelor sau draperiilor sau folie protectoare pe geamuri. Aceasta reflectă razele soarelui spre exterior.

 5.Înainte de culcare, e bine să faci un duș cu apa la temperatura camerei.

6.Elimină din spațiul de dormit aparatura electrocasnică, pentru că aceasta degajă căldură.

7.Becurile moderne, de tip LED și / sau cu senzori de mișcare sunt economice. Dar au și avantajul de a nu se încălzi și de a nu emana căldură. Așadar, schimbă-le pe cele vechi și ai numai de câștigat.

 8.Pentru un plus de răcoare, poți folosi frapiere cu gheață, amplasate în diverse locuri din dormitor.

9.Un dezumidificator ajută la înlăturarea aburului și favorizează un somn odihnitor.

 10.Aerul condiționat este un aliat de nădejde. Dacă este curățat și dezinfectat periodic, nu reprezintă niciun pericol. Important este numai să nu îl lași pe temperaturi foarte scăzute față de cele de afară. Și să fie instalat în așa fel încât să nu bată direct pe suprafața de dormit.

(P) 10 pași pentru un somn răcoritor pe caniculă

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!