(P) Visul pe o coală de hârtie – proiectarea locuinței

De unica pe

Construcția unei case este un proces ce vine cu o serie de provocari pe care le avem sau nu în vedere. Tehnica prin care se construiește locuința, dar și materialele utilizate implică un proiect bine definit completat de o echipă de profesioniști în acest domeniu.

În ultimul timp se mizează din ce în ce mai mult pe achiziția caselor la cheie deoarece poate fi similară cu alegerea unui apartament gata utilat. La ora actuală, pe piața se regăsec aceste tipuri de case ce pot concura cu prețurile unui apartament.

Printre acestea se regăsesc și acele case vagon sau duplex ce prezintă avantajul costurilor mai mici pentru încălzire, dar și pentru proprietate. Dezavantajul apare în momentul în care constatăm lipsa intimității, condițiile de liniște fiind precum cele de la bloc.

Fie că este vorba despre o casă la cheie sau una la roșu, materialele utilizate trebuie să fie calitative în ciuda faptului că sunt mai scumpe, deoarece reparația ulterioară poate fi mult mai costisitoare decât costurile inițiale. Acest lucru poate reprezenta pentru majoritatea oamenilor o capcană a economiei de moment. Specialiștii în construcții recomandă un proiect bine conturat, iar un exemplu în acest gen de serviciu poate fi echipa de la Smart Home Concept.

În afară de materiale, este nevoie de un proiect bine pus la punct de un arhitect specializat. Arhitectul poate fi considerat unul dintre pionii principali în realizarea unei case funcționale fără probleme în timp sau structură problematică. Proiectarea spațiilor din casă, dar și instalațiile reprezintă două aspecte ce trebuie vizate pentru costuri reduse în timp pentru reparații.

Autorizațiile și actele de construcție ar trebui luate în vedere în ceea ce privește cheltuielile pentru o casă deoarece pot fi destul de costisitoare. Mai mult decât atât este nevoie și de un proiect ștampilat și avizat de către ordinul arhitecților. Echipa Smart Home Concept dispune de arhitecți ce sunt acreditați din acest punct de vedere, ceea ce poate constitui un avantaj de timp.

Proiectarea locuinței reprezintă doar primul pas, în ceea ce privește aducerea visului la realitate. Este recomandat să se apeleze la un diriginte de șantier care să supravegheze lucrarea și să comunice permanent cu arhitectul și cu inginerii de construcție. Atenția trebuie orientată mai ales în stadiul casei la roșu, când toata treaba de finisaje se regăsește în mâinile constructorilor.

Proiectul casei – durabilitate și calitate

Echipa Smart Home Concept dispune de personal specializat și pentru proiectarea casei la cheie – ceea ce înseamnă că se ocupă de învelitoare, sistemul de burlane, jgheaburi pentru colectarea apei de ploaie, izolația și tencuiala  pe fatada și soclu, uși și ferestre, tencuielile și gletul la interior ale compartimentarilor, instalațiile electrice fără o corpurile de iluminat, termice(centrala și corpurile de incalzire-radiatoare și sanitare, vopsitorie cu lavabile precum și șapele autonivelante.

În această categorie nu se regăsește însă amenajarea exterioară a grădinii sau tipurile de gresie și alte articole ce implică nota de design interior.

În funcție de terenul și de zona unde se dorește a fi amplasată casa, aceasta poate dispune sau nu de utilitățile necesare. Este recomandat ca alegerea terenului să fie într-o zonă ce dispune de rețea de gaze, curent electric, canalizare și apă curentă.

Alternativele în ultimul timp pot fi însă diverse, iar acest lucru nu mai poate fi considerat o problemă. Pentru apă se poate opta pentru un puț de mare adâncime, iar în ceea ce privește încălzirea se poate opta atât pentru metodele ecologice ale pompelor geotermale sau în limita bugetului pentru centrale pe peleți.

În schimb pentru curentul electric nu se poate pune problema că nu există o astfel de rețea – situațiile neplăcute apar din cauza distorsiunilor de tensiune și întreruperea curentului. În acest caz, panourile fotovoltaice pot reprezenta o soluție optimă ce are avantaje în timp și din punctul de vedere al reducerii costurilor.

În funcție de tipurile de case și de suprafața utilă, locuitorii din capitală se pot orienta către  costurile prezentate pentru proiectare case la cheie in Ilfov de pe smarthomeconcept.ro.

Perioada de timp acordată pentru locuire în casa de vis, depinde în funcție de tipul de casă – dacă este la roșu sau la cheie, și de stilul de proiectare. În cazul în care se optează pentru o casă la cheie, avantajul constă în faptul că se poate urmări treptat construcția locuinței, în ideea proiectului bine definit. Alegerea unei case la cheie poate prezenta avantajul construcției în timp util, dar și grija birocrației care se află în mâna dezvoltatorului.