(P) Spălăm pilota ori ba?

De unica, pe

Spălăm pilota ori ba? O spălăm fiindcă este foarte important să îi acordăm o îngrijire adecvată pentru a-i prelungi viața și a o păstra în stare bună. Nu trebuie să o spălăm des deoarece cearceaful de pilotă o protejează menținând-o curată.

Mai și iunie sunt lunile cele mai alese pentru schimbarea articolele de iarnă cu cele de vară. Nu numai pe cele pe care le purtăm, ci și pe cele de pat. Îngrijirea păturilor și pilotelor este o sarcină care se repetă în fiecare an și prezintă aceleași probleme: spălarea anterioară și depozitarea ulterioară.

Deși marea majoritate externalizează curățarea pilotelor, este posibil să le spălăm acasă și este mai simplu decât credem. Iată ce trebuie să facem pentru a o spăla corespunzător.

Experții sunt de părere că cel mai bun moment pentru a spăla pilota este primăvara și vara, când este cald afară iar aceasta se usucă mult mai repede în aer liber. În acest caz nu mai suntem nevoiți să folosim uscătoarele.

Spălarea pilotelor este mai ușoară decât pare. De fapt, odată stabilit tipul de pilotă avut și cunoscând mașina noastră de spălat este suficient pentru a spăla cu succes pilota.

 Ce ar trebui să știm înainte de a începe

Spălarea pilotei la domiciliu este posibilă numai dacă pe etichetă scrie că este posibil acest lucru. În general majoritatea pilotelor se pot spăla la mașină, dar există și cazuri în care pilotele trebuie spălate chimic.

Prin urmare, înainte de a spăla pilota trebuie să consultăm cu atenție instrucțiunile de spălare specificate pe etichetă.

Cel de-al doilea pas este de a verifica pilota cu atenție pentru a vedea dacă nu există vreo ruptură. Odată pusă la mașină aceasta s-ar putea mări, iar pilota ar putea fi deteriorată complet.

Cum spălăm pilota la domiciliu

Odată ce am consultat instrucțiunile de spălare de pe etichetă, trebuie să ne gândim la tipul de detergent folosit și la locul unde să o spălăm.

În cazul în care pilota este fabricată din bumbac, cum se întâmplă în aproape toate cazurile, este convenabil să utilizăm detergenți și săpunuri care să nu degradeze țesătura. De asemenea, este bine să evităm utilizarea balsamului (nu este necesar, poate chiar să deterioreze pilota).

În ceea ce privește mărimea, dacă pilotele care nu depășesc 120 de centimetri lățime, le putem spăla în mașina de spălat (atâta timp cât capacitatea tamburului a fost verificată anterior). În cazul în care sunt mai mari, este indicat să le spălăm în cadă.

Instrucțiuni de utilizare pentru pilote de bumbac

Ordinea lucrurilor este foarte importantă în acest caz. Primul lucru pe care îl vom face este să turnăm detergentul în mașina de spălat. Este important să se dizolve în apă caldă înainte de a introduce pilota.

Odată băgată pilota în mașină trebuie să respectăm două faze. Pentru a o spăla, vom folosi ciclul ” spălare delicată” al mașinii de spălat. Odată ce programul de spălare s-a terminat, vom da din nou drumul la programul de clătire pentru a ne asigura că nu rămâne nicio urmă de detergent pe pilotă.

Uscare. Putem face acest lucru în două moduri: putem scoate pilota afară, la aer sau o putem usca la temperatură medie în uscător. Primăvara și vara uscarea în aer liber este o bună opțiune.

Instrucțiuni de spălare pentru pilotele umplute cu pene

Pilotele umplute cu pene se spală practic în același mod ca și cele din bumbac sau din material sintetic.

Experții sunt de acord că nu este bine să se utilizeze detergenți normali sau balsam. Cel mai bun lucru este să le spălăm cu apă caldă și un săpun delicat (unul pentru mâini ar fi cel mai indicat).

Odată ce acest pas este finalizat, clătirea este secretul unui rezultat bun. Este important să facem acest lucru de cel puțin trei ori, astfel încât să nu rămână resturi de săpun, deoarece penele rețin mai mult reziduuri decât bumbacul.

Înainte de uscare, este mai bine să o scurgem. Cea mai bună tehnică este să o facem prin stoarcere ușoară până când eliminăm apa în exces. Uscarea, la fel ca și spălarea, este aceeași ca și în cazul pilotelor de bumbac.

Însă, dacă nu vrem să spălăm noi pilota, putem apela la o firmă de curățenie profesională din București. Specialiștii săi ne pot oferi cele mai bune sfaturi în acest sens dar și servicii de curățenie profesională, precum curățenie generală, curățare mochetă, curățenie birouri etc.

Conex Clean este soluția unei curățenii impecabile!

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!