(P) S-a lansat aplicația în care gravidele pot vorbi direct cu un ginecolog, la orice oră

De unica, pe Ultimul update Miercuri, 20 februarie 2019, 12:03

Fie că locuiești în România sau în altă țară, acum poți să intri oricând într-o discuție virtuală cu un ginecolog român, pregătit să răspundă întrebărilor tale despre sarcină. S-a lansat Femyo, aplicația destinată exclusiv femeilor, care oferă nu doar informații despre sarcină, ci și posibilitatea de a discuta în timp real cu un medic.

Ce este telemedicina?

După cum probabil bănuiești, telemedicina presupune consultații în timpul cărora pacientul și medicul nu se află în aceeași cameră, ci comunică prin intermediul tehnologiei. A fost folosită inițial pentru a asigura îngrijirea medicală a celor din comunități izolate, însă odată cu evoluția tehnologiei, oricare dintre noi poate folosi telemedicina pentru a avea acces imediat la anumite servicii medicale. Evident, există limitări din moment ce medicul nu te poate vedea, însă poți să-i trimiți analizele și să-i descrii simptomele.

Ce este Femyo?

În cazul aplicației pentru gravide Femyo, discuția medic – pacient are loc printr-un chat similar cu cel oferit de Facebook Messenger sau WhatsApp. Așa că tot ce îți trebuie este un smartphone conectat la internet. Aplicația se poate descărca gratuit din Google Play, iar odată instalată pe telefonul tău, va trebui să-ți creezi un cont în care să introduci datele personale. Durează doar câteva secunde, apoi vei avea acces imediat la chat-ul cu medici, contra unei sume de maximum 10 lei, în funcție de medicul ales, care poate fi obstetrician, medic de familie sau specialist în boli de nutriție și diabet.

Toți doctorii care oferă consultații în aplicația Femyo sunt specialiști cu experiență care își desfășoară activitatea de zi cu zi în spitale mari din România, precum spitalele Elias sau Sf. Ioan din București.

Ai deja un medic care îți urmărește sarcina?

Cele mai multe gravide își aleg un medic care să le urmărească sarcina încă din primele săptămâni. Dacă este și cazul tău, trebuie să știi că îl poți aduce în aplicație și vei primi bonus credit pe care îl poți folosi ca să vorbești cu el atunci când ai nevoie. De asemenea, aplicația îți poate fi utilă pentru consultații de ”second opinion” – atunci când ai deja părerea medicului tău, dar ai vrea să obții și o a doua părere pentru a fi 100% sigură de sfaturile primite.

Dacă locuiești în altă țară și accesul la servicii medicale este mai dificil din cauza limbii sau din cauza prețului, Femyo poate să devină un partener de nădejde pe parcursul sarcinii, căci te poți adresa oricând unui medic român, iar prețul este unul simbolic.

Sarcina pe săptămâni cu sfaturi zilnice

Chat-ul cu medici, oferit în premieră pacienților români, nu este singurul avantaj al aplicației Femyo. Foarte utilă oricărei gravide, aceasta îți urmărește sarcina și îți oferă zilnic informații sub formă de articole adaptate săptămânii în care te afli. Vei afla astfel:

  • cum se dezvoltă sarcina de la o săptămână la alta,
  • ce analize trebuie să îți faci în fiecare trimestru,
  • cum poți sa recunoști din timp eventualele complicații ale sarcinii,
  • cum poți să diminuezi simptomele neplăcute,
  • ce este permis și ce este interzis pe parcursul sarcinii.

În afară de articolele zilnice, Femyo îți oferă tool-uri deosebit de utile unei gravide:

  • lista de medicamente și alimente permise sau interzise în timpul sarcinii,
  • bagajul pentru maternitate sub formă de listă cu elemente bifabile,
  • cronometru pentru contracții,
  • idei de nume pentru copil.

Toate informațiile sunt 100% corecte, fiind verificate de dr. Carmen Cristea, medic specialist obstetrică-ginecologie.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!