(P) Rutina ta de îngrijire îți agravează alergiile?

De unica, pe Ultimul update Luni, 19 august 2019, 14:51
S-a întâmplat să te confrunți cu diferite alergii la nivelul pielii și să nu știi cu exactitate cauza? Ți-ai schimbat de nenumărate ori produsele de îngrijire și problema tot nu s-a rezolvat? Ei bine, răspunsul la aceste întrebări poate fi mai aproape de tine decât îți îmaginezi, iar acela poate fi chiar rutina ta de îngrijire.

Ne dorim să fim mai frumoase pe zi ce trece și astfel, apelăm la diferite produse cosmetice, însă nu știm că în spatele lor se află ingrediente care ne pot cauza alergii. Din acest motiv, ar trebui să verifici cu mare atenție ingredientele oricărui produs cosmetic pe care îl aplici pe ten. Anumite ingrediente, precum acid salicilic, aluminiu, acid glicolic, sulfați, retinol, conservanți sau parfumuri au un puternic impact asupra tenului nostru, declanșând diferite reacții alergice.

Dacă folosim în mod constant produse cosmetice care au aceste ingrediente, ne pot cauza o dermatită de contact, care poate fi de două feluri, și anume alergică și iritativă. Dermatita de contact alergică se manifestă printr-o piele extrem de roșie, senzație de mâncărime și inflamație. Aceasta este o reacție de hipersensibilizare a întregului nostru sistem imunitar la contactul cu o anumită substanță. Dermatita de contact iritativă este o afecțiune cu care foarte mulți oameni se confruntă. Aceasta apare sub formă de pete, mâncărimi sau erupții. Printre ingredientele care mai pot cauza reacții alergice severe se numără neomicina, formaldehida sau lanolina.

Pentru a evita apariția alergiilor la nivelul pielii, poți folosi produse hipoalergenice, care sunt o alternativă ideală și create special pentru a fi evitate diferite afecțiuni ale pielii. Ele pot fi folosite și de persoanele care au un ten sensibil deoarece în acel caz, îngrijirea pielii este una extrem de riguroasă.

Rutina corectă de îngrijire a tenului se face în funcție de nevoile pe care le are tenul tău. Fie că ai tenul uscat, normal, gras sau mixt, folosește întotdeauna produse specifice tenului tău și cel mai important, nu exagera cu ele. Începe prin a-ți curăța tenul, urmând să folosești un toner, un exfoliant (doar dacă tenul tău are nevoie de exfoliere), iar la final nu uita de hidratare, care este esențială și extrem de importantă pentru orice tip de ten. O rutină formată din acești pași esențiali, aplicată de două ori pe zi te va ajuta să ai un ten lipsit de imperfecțiuni.

Inainte de a aplica produse cosmetice pe față, este indicat să îți speli mâinile și să ți le dezinfectezi cu o soluție adecvată. Fie că vorbim de creme, loțiuni, serumuri sau chiar produse de make-up, mâinile trebuie să fie extrem de curate în momentul contactului cu tenul nostru. Mâinile intră în contact cu o mulțime de bacterii pe care nu ni le dorim pe ten. În medie, pe mâinile nespălate sunt aproximativ 10.000 și 100 de milioane de microbi pe centimetrul pătrat.

În același timp, și pensulele și burețeii pentru machiaj trebuie să fie la fel de curate precum mâinile noastre. După fiecare aplicare, acestea trebuie spălate, dezinfectate și sterilizate. În cazul în care ele nu sunt curățațe la timp, se vor acumula destul de multe bacterii, care ulterior vor fi pe tenul tău. Toate instrumentele de machiaj pe care le folosești trebuie curățate în mod regulat deoarece murdăria acumulată va determina atât apariția coșurilor, cât și a diferitelor alergii. O alternativă ar fi să ai și câteva pensule și bureței de schimb.

Măștile de tip DIY sunt extrem de căutate și folosite în rândul pasionatelor de îngrijire a pielii. Ele pot fi extrem de eficiente și pot rezolva destul de multe afecțiuni ale pielii, asta în cazul în care folosești ingredientele de care tipul tău de ten are nevoie. Fie că îți dorești să economisești bani sau timp, măștile de tip DIY sunt extrem de ușor și de rapid de preparat. Tratamentele de îngrijire a pielii diferă în funcție de tipul de ten și de afecțiunile pe care dorești să le tratezi, iar din acest motiv este important să îți cunoști înainte tipul de ten pentru a alege cu mai mare ușurință ingredientele.

Soluția pentru tenul sensibil cu tendință alergică este gama Toleriane Ultra de La Roche-Posay. Această gamă este destinată tenului intolerant, predispus la alergii. Produsele din gama Toleriane Ultra au o formulă ultra-protectoare, calmează rapid pielea înroșită și reduce senzația de arsură. Ele sunt testate alergologic și ajută afecțiunile pielii ultra-sensibile și alergice sau cea cu tendință atopică.

(P) Rutina ta de îngrijire îți agravează alergiile?

Produsele din gama Toleriane Ultra de La Roche-Posay nu conțin alcool sau parfum, astfel că tenul tău este protejat împotriva oricărui disconfort. Crema Toleriane Ultra conține apă termală La Roche-Posay, cu rolul de a reechilibra microbiomul pielii, dar și Neurosensină, un ingredient cu acțiune calmantă rapidă împotriva roșeței și senzației de arsură.

(P) Rutina ta de îngrijire îți agravează alergiile?

În ceea ce privește textura, nu ar trebui să îți faci griji deoarece crema Toleriane Ultra are două variante de texturi, și anume: Toleriane Ultra Cremă, destinată pielii uscate și Toleriane Ultra Fluid, pentru piele normală și mixtă. Printre ingrediente se numără și glicerina și untul de shea, care au capacitatea de a-ți hidrata în profunzime pielea. Formula produselor este una specială, venind într-un ambalaj inovator, 100% ermetic și cu o tehnologie patentată.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!