(P) Parfumurile – cele mai bune sfaturi pentru aplicarea lor

De unica pe

Parfumurile sunt niște produse minunate, care pot sa transforme radical percepțiile altora asupra noastră, atâta vreme cât le folosim corespunzător. Este important nu doar să le alegem corect, ci și să le aplicăm corect. Dacă vrei să înveți cum să îți dai cu parfum ca o profesionistă, am pregătit o serie de sfaturi pentru tine.

Găsește-ți parfumul potrivit

Găsirea parfumului potrivit reprezintă primul pas în proces. Iar luna martie este ideală ca să-ți parfumuri de femei la preturi foarte bune, în condițiile în care multe magazine au oferte excelente la  cosmetice bio și alte produse destinate aspectului și îngrijirii doamnelor și domnișoarelor.

Unul dintre aceste magazine este Altex, care pune la bătaie parfumuri, cosmetice bio și alte produse pentru femei la prețuri reduse chiar și cu peste 30%.  

Ca să-ți găsești parfumul potrivit, este obligatoriu să ții cont și de notele sale. În cazul în care nu știi ce sunt notele de parfum, îți spunem noi. Există trei note de parfum: de top, de mijloc și de bază. Notele de top le percepem imediat după ce aplicăm un parfum. De obicei, notele de top au mirosuri de fructe și citrice. Notele de mijloc le urmează pe cele de top și reprezintă mirosul care se simte chiar înainte să dispară notele de top. În ceea ce privește notele de bază, ele constituie mirosul pe care îl simțim înainte de disiparea notelor de mijloc. De regulă, notele de bază ale parfumurilor transmit mirosuri de lemn.

(P) Parfumurile - cele mai bune sfaturi pentru aplicarea lor

Alege parfumul adecvat situației sau momentului zilei

Producătorii de parfumuri recomandă ca unele produse să fie utilizate în timpul zilei, iar altele pe durata serii. De asemenea, există parfumuri speciale pentru momentele în care faci sport, indiferent dacă alergi prind parc sau dacă îți lucrezi diverse grupe de mușchi în sala de forță. În cazul în care mergi la serviciu, la școală sau la o simplă plimbare cu prietenii cei mai buni, folosește un parfum de zi. În schimb, dacă plănuiești să ieși în club sau la o cină romantică cu jumătatea ta, ar fi de dorit să aplici un parfum de seară.

Dacă nu vrei să dai greș în alegerea parfumurilor de zi sau de noapte, te sfătuim să citești cu atenție specificațiile prezente pe ambalaje. În scenariul în care pe ambalajul unui parfum nu scrie în ce moment al zilei se aplică apa de toaletă sau apa de parfum, analizează culorile de pe cutia în care este împachetat produsul. Dacă pe cutie o să vezi culori calde, cum ar fi roșu, galben sau portocaliu este foarte probabil să ai în față un parfum de zi. În schimb, culorile reci, precum albastru, violet și verde o să-ți „spună” că te uiți la un parfum pentru noapte.

Spală-te, usucă-te bine și hidratează-ți pielea

Înainte să aplici parfum pe corpul tău, încearcă să faci un duș sau o baie, deoarece o piele curată și caldă va absorbi mai bine mirosurile. Asigură-te că apa cu care te speli este suficient de fierbinte astfel încât să-ți deschidă toți porii pielii. După ce te speli pe corp și/sau pe cap, ai grijă să te usuci foarte bine. Folosește unul sau mai mult prosoape de bumbac și, dacă este nevoie, și un uscător de păr. Dacă nu-ți vei usca foarte bine pielea corpului, există riscul ca parfumul pe care îl vei aplica să nu „prindă”, mai ales în anumite zone. Procesul de uscare a corpului ar fi bine să fie urmat de o repriză de hidratare a pielii. Ca să-ți hidratezi pielea nu este nevoie decât să te ungi cu o cremă hidratantă sau o loțiune hidratantă.

Aplică parfumul înainte să te îmbraci

Mulți oameni fac greșeala să se dea cu parfum după ce se îmbracă. Nu proceda și tu ca respectivii oameni, deoarece riști să îți pătezi hainele și, în plus, mirosul plăcut nu va persista.

Zone ale corpului pe care să aplici parfumul

Parfumul trebuie aplicat în punctele pulsului, adică pe fiecare dintre zonele corpului tău în care vasele de sânge sunt foarte apropiate de piele. Respectivele zone sunt localizate la nivel gâtului, în spatele genunchilor, în spatele urechilor și la nivelul claviculelor. Zonele în cauză emană căldură, iar căldura se ridică în aer și ia cu ea și vaporii de parfum. Ceea ce înseamnă ca parfumul tău are șanse mai mari să fie mirosit.