(P) La ce este bună salvia albă?

De unica pe

Salvia albă este o plantă deosebită, apreciată încă din cele mai vechi timpuri pentru  proprietățile ei tămăduitoare și miraculoase. Ea este o plantă meliferă, originară din California, fiind folosită încă din cele mai vechi tipuri de către indieni și alte popoare pentru oficierea ritualurilor de purificare și curățare energetică. Fumigațiile realizate prin arderea de salvie alba alungau spiritele rele și readuceau armonia în comunități, familii, case.

Numele de salvie provine din latinescul salvare, ce înseamnă a fi sănătos, a salva, a vindeca. Aceasta este cea mai clară dovadă că plantă a fost considerată încă de la început o plantă cu proprietăți vindecătoare și sacră. Salvia conţine un complex de vitamine, printre care vitamina A, B, vitamina C, minerale precum calciu, potasiu, magneziu, fier, zinc şi sodiu, fiind o adevărată sursă de substanţe benefice pentru organism.

Care sunt beneficiile actuale ale salviei albe?

Ea se folosește și astăzi cu succes drept remediu pentru tratarea unor afectiuni diverse, ca și condiment sau ca ingredient în prepararea anumit produse de îngrijire. În zilele noastre salvia este un produs care se poate găsiti foarte ușor în farmaciile naturiste sau la plafar. Cele mai obișnuite forme de comercializare sunt ca ceai, pulbere, tinctură, ulei sau ulei volatil. Ceiaul de salvie este folosit pentru tratarea diabetului, faringitelor și bronşitelor. El este un remediu excelent împotriva aftelor, gingivitelor, stomatitelor, abceselor dentare. Salvia se află și în compoziția unor creme pentru tenul acneic sau pentru tratarea transpiraţiei abundente.

Iată câteva dintre beneficiile dovedite de studii și observațiile clinice:

  1. Creşte imunitatea organismului prin stimularea poftei de mâncare și prin efectul antimicrobian și antinflamator.
  2. Tratează gastrita și alte afecţiuni ale aparatului digestiv, precum colitele, enterocolitele, colitele de fermentaţie, indigestia, balonarea. În astfel de cazuri este indicată administrarea de pulbere de salvie.
  3. Învinge răceala şi gripa. Bronşitele, rinitele, răceala şi gripa pot fi tratate cu ajutorul salviei datorită proprietăţilor sale antivirale şi de reducere a febrei şi a secreţiilor în exces din căile respiratorii.
  4. Vindecă rănile. Aceasta poate fi folosită pentru tratarea rănilor ce se vindecă greu, prin aplicarea de cataplasme cu salvie.
  5. Tratează transpiraţia abundentă. Se foloseşte infuzia de salvie, fie băută, fie comprese pe locul afectat (axile, mâini) sau băi de picioare.

Așadar chiar și în zile noastre salvia își dovedește calitățile tămăduitoare, fiind un bun remediu pentru tratarea a numeroase afecțiuni.

La ce mai poate fi folisită salvia albă?

Un alt aspect interesant al acestei plante sacre este că ea contină să fie utilizată pentru realizarea unor ritualuri de purificare. Astfel prin fumigații cu salvie albă  se urmărește alungarea energiilor negative.

Pentru acest tip de purificare se folosește un anumit tip de salvie, fiind necesară  planta în întregime. Crengile sunt lăsate să se usuce bine, apoi se strâng mănunchi și se leagă cu sfoară. Acest mănunchiul se pune într-un bol ceramic rezistent și se dă foc unui cărbune care arde singur. Fumul este lăsat să se împrăștie în toate încăperile casei, având un efect de eliberare spirituală

Pentru realizarea fumigațiilor trebuie deschise geamurile și este recomandat să fie închisă aparatura electronică. În liniște, lasând să pătrundă lumina și aerul proaspăt, se aprind aceste buchețele și se lasă să ardă încet. Odată cu risipirea fumul degajat de această ardere se risipesc și energiile negative. Pentru ca acest ritual să fie eficient este  benefic ca în acele momente să vă gandiți la ceva frumos, să plimbați vasul prin toată casa și să folosiți un evantai pentru a împrăștia fumul prin toate camerele și colțurile încăperilor

Fumigațiile cu salvie albă trebuie să fie un ritual în care mintea și sufletul se   concentrează asupra lucrurilor bune pe care vreți să le atragi în viața și în locuința voastră. De aceea este bine să fie completat de liniște și meditație.

De unde puteți cumpăra salvie albă pentru efectuarea fumigațiilor?

La E-palosanto.com puteți găsi cele mai variate tipuri de produse pentru fumigație ce au în componența lor salvie. Printre acestea amintim: baghetă salvie albă, baghetă salvie albastră și Yerba Santa, baghetă salvie de munte cu rașină și smirnă sau rașină și tamâie, baghetă salvie iubire, baghetă salvie neagră, pliculeț salvie neagră, baghetă salvie și palo santo, baghetă salvie roșie, bețișoare artizanale handmade din copal maya și salvie albă etc.

Bagheteleși bețișoarele disponibile sunt de cea mai bună calitate și sunt combinate în așa fel încât să ofere un miros cât mai plăcut și să aducă un cumul de efecte speciale și benefice.

În oferta  magazinului online se găsesc produse cu ingrediente deosebite, precum lemn de palo santo, tamâie, smirnă, cedru, ienuper, lavandă, pin, rozmarin etc. Aici puteți găsi și bețișoare de palosanto numit și lemn sacru. Se spune că fumul emanat prin arderea acestui tip de lemn are proprietăți tămăduitoare. Lemnul provine de la un copac considerat sacru, care crește doar în America de Sud, iar arderea bețișoarelor parfumate palosanto poate contribui la tratarea unor probleme de ordin fizic și spiritual.

Pentru a vă bucura de proprietățile extraodinare ale fumigaților cu salvie, pentru a vedea oferta disponibilă, a consulta ingredientele și proprietățile acestora nu ezitați să vizitați magazinul online E-palosanto.com!