(P) Hidroizolații Conduraru, hidroizolații lichide poliuretanice

De unica pe

Datorită evoluției tehnologiei și soluțiilor folosite pentru hidroizolare, la ora actuală dispunem de posibilitatea de a realiza o serie de hidroizolații revoluționare, pe baza de rășini poliuretanice, numite hidroizolații lichide. Grație acestor sisteme performante se pot obține suprafețe practic etanșate sau sigilate. Aceste rășini poliuretanice pot fi aplicate simplu și rapid  prin intermediul unor tehnici profesionale specifice și cu ajutorul unor echipamente performante.

Hidroizolațiile poliuretanice realizate pe bază de rășini poliuretanice sau poliuree sunt foarte rezistente în timp. Datorita proprietăților deosebite ale materialelor cu tehnologie avansată folosite, se pot obține membrane de protecție extrem de elastice, eficiente și durabile.

Care sunt avantajele și beneficiile folosirii rășinilor poliuretanice pentru hidroizolații?

Rășina folosită pentru acest tip de hidroizolații este o rășină specială care, după polimerizare, formează o membrana de natură poliuretanică, foarte rezistă la radiații UV , la mișcări și deformări ale substratului izolării.

  • Hidroizolația cu membrane poliuretanice este o soluție extrem de eficientă pentru obținere unei etanșeizări a suprafețelor pe care le hidroizolează.
  • Fiind foarte elastică, membrana realizată din rășini poliuretanice își păstrează eficienta pentru o perioadă foarte lungă de timp, chiar și câteva zeci de ani de la aplicare.
  • Rășinile poliuretanice adera la o gamă deosebit de variată de suprafețe, precum beton, mortar, ceramică, oțel, țiglă, cărămidă etc, ceea ce le face extrem de căutate pentru realizarea oricărui tip hidroizolație.
  • Aplicarea produsului se poate face foarte simplu, prin metode clasice, fie cu trafaletul, fie cu pensula.
  • Soluția se usucă într-un timp scurt de la intrarea în contact cu umiditatea din aer.
  • Rezultatul final constă în obținerea unei hidroizolații uniforme, complet netede, omogenă și fină.
  • Membrana poliuretanică garantează o rezistența excelentă la factorii climatici și la razele UV.
  • Suprafața se comportă foarte bine la solicitările mecanice intense și la abraziune.
  • Substanța nu este toxica după uscare.

Prin turnarea materialelor poliuretanice se obține în strat flexibil și elastic, ce contribuie la  etanșeizarea perfecta și la acoperirea uniformă a suprafeței vizate. Spre deosebire de hidroizolarea cu membrane solide unde este nevoie de îmbinări perfecte și de adezivi performanți, folosirea acestei metode implica eliminarea adezivilor.

Pentru aplicarea materialului nu este necesară folosirea altor tipi de solvenți sau diluanți, acesta având deja integrată  în compoziția sa o cantitate redusa de solvent, care să îl facă ușor de aplicat și care să conducă la uscarea lui rapidă.

Spre deosebire de anumite tipuri de membrane solide, membranele poliuretanice se pot aplica pe foarte multe tipuri de suprafețe, precum beton, mortar, metal, țiglă, gips, cărămidă etc.

Acest tip de hidroizolații cu rășini poliuretanice sunt foarte eficiente și recomandate pentru izolarea teraselor, fără sa fie necesare alte straturi adiționale de protecție sau de creștere a rezistentei mecanice. Se pot obține rezultate deosebite și în cazul balcoanelor, acoperișurilor, verandelor, parcărilor auto, cazanelor etc.

Hidroizolația cu membrane poliuretanice are și câteva contraindicații de folosire. Printre aceste amintim: suprafețe imperfecte, piscine, suprafețe cu expunere prea mare la razele UV, care duc la decolorarea culorilor închise.

Dacă sunteți în căutarea unei partener de încredere pentru realizarea celor mai performante sisteme de hidroizolații sau pentru execuția de hidroizolații poliuretanice alegeți Hidroizolații Conduraru, alegeți Coduratu Grup.

Gossip Girl se întoarce! HBO pregătește un spinoff al celebrei serii

Gossip Girl se întoarce! HBO pregătește un spinoff al celebrei serii