(P) Cum să îl îmbraci pe cel mic iarna – Recomandări de la specialiști

De unica, pe

Anotimpul rece ne ia prin surprindere de fiecare dată și cu siguranță nici tu nu ai reușit să îi cumperi copilului tău hainele potrivite pentru zilele friguroase. Temperaturile scăzute îi afectează mai mult pe copii deoarece aceștia nu conștientizează riscul de a se îmbolnăvi foarte ușor.

În lunile de iarnă, este important să îți îmbraci copilul adecvat deoarece corpul micuțului tău pierde căldura foarte repede. De cele mai multe ori, mulți părinți preferă să îi țină pe cei mici în casă pentru a evita frigul.

Nimic mai greșit, spun specialiștii, deoarece copiii trebuie să iasă afară zilnic indiferent de anotimp. Tu știi cum să îi asiguri copilului tău tot confortul necesar în perioada rece? Iată 4 reguli de respectat când îți îmbraci copilul iarna.

1. Temperaturile scăzute nu reprezintă un pericol

Probabil că multe mame și-ar dori să își închidă copilul în casă iarna și să mai iasă abia la primăvară. Trebuie să știi că frigul și zăpada nu îi îmbolnăvește pe copii. Virușii sunt cauza răcelilor, a febrei sau durerilor în gât.

Este adevărat că pentru a avea un copil sănătos în sezonul rece, nu trebuie să exagerezi și să îl scoți afară atunci când este extrem de frig.  Însă, aerul rece le oferă micuților un somn excelent și ajută la creșterea poftei de mâncare.

În țările nordice, mulți dintre copii își fac somnul de prânz afară, deși este foarte frig. Așa că, chiar dacă îl ții pe cel mic la căldură, va sta într-un spațiu închis și neaerisit, unde riscă să se îmbolnăvească mult mai repede.

2. Îmbracă-l pe cel mic în stilul “ceapă”

Este important ca atunci când îți îmbraci copilul să alegi mai multe straturi de haine și nu unele foarte groase. Astfel, îți va fi mai ușor să controlezi și să reglezi temperatura celui mic. Trebuie să ții cont de activitatea, vârsta și mobilitatea copilului atunci când iese afară iarna. Astfel, un bebeluș va sta nemișcat în cărucior în timp ce un copil mai mare va face multă mișcare. Este indicat să îmbraci copilul cu haine pe care să le poți da jos cu ușurință, pe rând, dacă se încălzește.

Ai grijă ca primul strat de haine să fie din fibră sintetică sau lână, iar al doilea dintr-un material care să păstreze căldura, precum polarul. Cel de-al treilea strat de haine trebuie să îl protejeze pe cel mic împotriva umezelii și a vântului, astfel că este recomandat un material impermeabil. Este nevoie de o garderobă extinsă care te solicita și financiar, mai ales că pe lângă aceste straturi de haine trebuie să îi mai asiguri copilului mănuși, căciulă, bocanci sau cizme.

Un împrumut nebancar pentru nevoi personale te poate ajuta să ieși din impas. Poți accesa credite online prin Viva Credit pentru a-i oferi copilului tău tot confortul de care are nevoie în sezonul rece.

3. Fără haine din bumbac

Bumbacul este un material confortabil, însă nu este indicat atunci când afară este frig. Fiind un produs care reține umezeală, când copilul transpiră, oricât de înfofolit ar fi, va apărea senzația de frig. Hainele din lână sau material sintetic nu rețin umezeala, ba mai mai mult o elimină și se usucă foarte repede. Aceste materiale izolează termic corpul.

Lâna merinos este ideală pentru pielea sensibilă a copiilor deoarece nu cauzează alergii sau iritații. Produsele dintr-un astfel de material sunt însă semnificativ mai scumpe față de cele sintetice. Sănătatea copilului tău este extrem de importantă, astfel că dacă nu ai banii necesari pentru produse mai scumpe, poți alege un credit urgent pentru nevoi personale.

Astfel, îi vei cumpăra copilului tău haine potrivite pentru a-l feri de răceală, pe care le va purta și în sezonul viitor.

4. Nu îi trage copilului fularul peste nas

Fularul este un accesoriu important în anotimpul rece, însă acesta nu trebuie să acopere gura sau nasul copilului. În cazul în care cel mic va respira în fular, se va crea o zonă umedă și caldă. Acest mediu este perfect pentru dezvoltarea virușilor și a bacteriilor.

Mai mult, un fular umed nu este indicat a sta pe fața copilului atunci când afară este foarte frig. Pentru a evita acest condens neplăcut și o eventuală îmbolnăvire, nu acoperi fața celui mic cu eșarfă sau fular.

Iarna este unul dintre anotimpurile preferate ale copiilor. Aceștia adoră să se joace în zăpadă și să își petreacă timpul afară, indiferent de cât ar fi de frig. Hainele și accesoriile de care are nevoie cel mic sunt însă foarte costisitoare. Un credit ifn te poate ajuta să îi oferi copilului tău siguranța și confortul de care are nevoie.

Prin intermediul unui credit online poți beneficia de sume de până la 2000 de lei cu dobândă zero în primele 30 de zile. De ce să te împrumuți de la rude sau prieteni?

Aplică pentru credite online prin Viva Credit pentru rezolvarea unor nevoi extraordinare sau urgente. Cu un împrumut nebancar, îi poți achiziționa celui mic hăinuțele necesare pentru iarnă. Alegi suma de care ai nevoie și în două ore poți avea banii în cont. 100% online, rapid și flexibil, o astfel de finanțare îți poate rezolva nevoile personale extrem de simplu.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!