(P) Cum să alegi cea mai bună saltea eco-friendly

De unica pe

Somnul este unul dintre cele mai importante lucruri pentru sănătatea ta, însă felul în care dormi poate determina calitatea lui. Salteaua de pat este, de multe ori responsabilă de cum te trezești dimineața: relaxată, destinsă, gata să începi o nouă zi, sau cu dureri în tot corpul și mai obosită decât te-ai culcat?

Multe dintre saltelele care sunt acum pe piață, deși se recomandă ca fiind moderne, au o problemă: modul în care sunt fabricate, tehnologia în sine, nu le face eco-friendly. Ce înseamnă asta pentru tine, consumatorul? Că toate componentele unor saltele care nu respectă normele eco-friendly îți pot dăuna. Prin urmare, dacă nu ești atentă ce cumperi, poți să ajungi să dormi într-un pat toxic.

Vestea bună este că saltelele eco-friendly nu mai sunt deloc așa de greu de găsit. Totul este să știi să o alegi pe cea mai bună.

Astăzi, aproape oricine poate spune despre produsele sale că sunt ”naturale” sau ”green”. Nu-i oprește nimeni deși, și din acest punct de vedere există reglementări valabile la nivel mondial. Produsele de ignifugare, formaldehidele, compușii organici volatili, dar și alte tratamente chimice la care sunt supuse mai ales saltelele de duzină le fac să fie mai degrabă un pericol pentru sănătatea cumpărătorului.

Însă, doar să cunoști problema nu înseamnă că o și rezolvi. Trebuie să știi că o saltea organică conține cel mai adesea bumbac, lână, latex și combinații ale celor trei. Un astfel de exemplu de saltea eco-friendly este modelul Silvercare de la Magniflex. Aceasta este o saltea cu fermitate echilibrată. Materialul textil al husei conține fire de argint, ce previn dezvoltarea bacteriilor și a diferitelor microorganisme și îmbunătățesc circulația sanguină. Stratul de 2 cm de spumă cu memorie conferă o senzație de moale pentru un confort mai bun în timpul somnului și asigurarea unui somn odihnitor. Husa interioară asigură o protecție completă a centrului din spumă Elioform, care distribuie în mod egal greutatea corporală. Husa superioară cu fermoar și plasa 3D permit o întreținere ușoară și ventilație suplimentară.

Salteaua eco – ce trebuie să știi înainte de a cumpăra

Iată de ce mai trebuie să ții cont atunci când alegi să cumperi o saltea eco-friendly

Siguranță

Ținând cont de criteriile de mai sus, este bine să alegi acele saltele care nu prezintă niciun fel de risc de dezvoltare a diferitelor boli, unele dintre ele foarte grave, din cauza compușilor precum praful de cărbune. De asemenea, este important ca salteaua pe care o achiziționezi să aibă husă detașabilă ce poate fi curățată cu ușurință. Astfel vei evita pentru mult timp acumularea de acarieni în saltea.

Confort

Confortul este un alt atribut al unei saltele bune pe care nu îl poți ignora. Chiar dacă ești o fire sedentară sau una sportivă, este minunat ca, atunci când te pui în pat, să simți cum ți se destinde fiecare părticică a corpului.

Multe saltele tind să fie ori prea ferme, ori prea pufoase. Există însă modele care permit alegerea diferitelor niveluri de duritate și confort în cadrul unei singure saltele. Acestea sunt saltelele realizate cu un strat superior din Spumă cu memorie și tehnologie Dual Core.

Prețul

Desigur, nimeni nu spune că are buget nelimitat pentru achiziționarea unei saltele, însă toți suntem conștienți că și prețul se reflectă în calitate. Așadar, o saltea bună este o investiție de lungă durată de la care nu trebuie să dai înapoi, chiar dacă o astfel de saltea costă mai mult decât media de piață. Această investiție se face câteodată o dată în viață, pentru că saltelele de calitate superioară au termen de garanție pe viață.