(P) Cum amenajezi un dormitor simplu și modern

De unica pe

Spațiul din dormitorul locuinței tale este unul redus, pe care vrei să îl amenajezi într-un stil modern? Pentru aceasta, poți opta pentru un design simplu, în culori plăcute și pentru mobila de dormitor de la mathaus.ro, la preturi accesibile. Iată câteva recomandări practice care te vor ajuta să amenajezi cu ușurință spațiul destinat odihnei, cu un buget redus.

Alege mobila de dormitor de care ai cu adevărat nevoie

Atunci când spațiul pe care îl ai la dispoziție în dormitor este unul redus, este important să optezi pentru piesele de mobilier de care ai strictă nevoie.

  • Patul, un șifonier pentru una sau două persoane, în funcție de nevoi și o comodă sunt suficiente pentru a acoperi nevoile de amenajare a unui dormitor mic.
  • În cazul în care spațiul îți permite, poți include și două noptiere de mici dimensiuni în părțile laterale ale acestuia, pe care să păstrezi decorațiuni și accesorii de iluminare. O altă opțiune avantajoasă în acest caz este reprezentată de montarea unor rafturi suspendate pe perete, în locul noptierelor, pentru a economisi spațiul din dormitor.
  • Optează pentru un pat rezistent și pentru o saltea de cea mai bună calitate, care vor asigura condițiile propice odihnei și relaxării. Dacă optezi pentru un pat king-size, vei fi nevoit să faci compromisuri în ceea ce privește dimensiunea celorlalte piese de mobilier.
  • Alege un șifonier încăpător pentru a include piesele din garderoba ta și ale partenerului tău. Orientează-te către un produs funcțional, cu suficiente spații de depozitare. Un șifonier compartimentat inteligent va acomoda toate lucrurile necesare. Unul care include oglinzi va dubla optic spațiul, îl va face mai luminos, ajutându-te să obții designul potrivit pentru dormitorul tău.
  • Folosește comoda din acest spațiu pentru a include accesoriile necesare, pe care nu le poți include în șifonier. Un produs cu sertare este util în acest caz, întrucât permite depozitarea diverselor tipuri de accesorii.

Finisarea pereților într-un dormitor mic

Atunci când dormitorul din apartamentul tău este de mici dimensiuni, nuanța pereților săi are un rol important în procesul de amenajare interioară. Întrucât este necesar ca această încăpere să pară mai spațioasă, specialiștii recomandă nuanțele deschise pentru pereți. Acestea vor oferi un aspect aerisit încăperii.

Iată câteva trucuri care pot fi utile pentru tine în această etapă:

  • Cea mai sigură opțiune pe care o ai la îndemână în acest caz este reprezentată de vopsirea pereților în alb. Această culoare este potrivită în cazul oricărui stil de amenajare interioară.
  • În plus, atunci când vrei să obții efecte inedite, poți completa tonurile de alb cu puțină culoare, în anumite zone. Poți opta și pentru vopsirea unui perete într-o nuanță închisă, pentru a contrasta cu nuanța albă a celorlalți pereți, obținând astfel un design unic al dormitorului.
  • Diverse nuanțe precum cele roșii sau portocalii nu sunt recomandate în cazul dormitoarelor, în special a celor de mici dimensiuni. Chiar și atunci când sunt utilizate pentru a crea un plus de culoare, acestea pot deveni agasante într-o încăpere destinată odihnei.
  • Cele mai bune opțiuni de vopsire a unui perete statement într-un dormitor simplu, cu majoritatea pereților de culoare albă sunt reprezentate de nuanțele de bleumarin și gri petrol.
  • Poți opta și pentru varianta instalării tapetului pe unul dintre pereții dintr-un dormitor de mici dimensiuni, însă trebuie să acorzi atenție sporită imprimeurilor alese. Este indicat să optezi pentru cele cu dungi orizontale care vor crea iluzia unui spațiu alungit optic și care conferă lățime încăperii.

Acum că ai descoperit aceste recomandări practice pentru amenajarea unui dormitor de mici dimensiuni, poți alege piesele de mobilier potrivite pentru spațiul destinat odihnei și relaxării din casa ta. Mizează pe simplitate, calitate și compartimentare inteligentă pentru a amenaja corect dormitorul tău!