(P) Cum alegi echipamentele și obiectele sanitare pentru noua ta baie

De unica pe

Renovarea băii poate părea un proiect destul de dificil, dar nu te speria. Dacă te informezi corespunzător și îți faci un plan eficient, vei reuși să îți amenajezi și echipezi baia în timp record, cu minimum de efort.

Detaliile estetice sunt importante când alegi obiectele sanitare și mobilierul pentru baie, însă aspectul cel mai important de care trebuie să ții cont este calitatea produselor pe care le cumperi. În plus, trebuie să te asiguri că fiecare piesă se potrivește în context, ca dimensiune, stil, funcționalitate și specificații tehnice.

Dacă urmează să îți renovezi baia, citește sfaturile de mai jos și vei achiziționa, cu siguranță, cele mai bune obiecte sanitare.

Cum alegi bateriile de baie

Pe piață sunt disponibile zeci de modele de baterii: mate, lucioase, metalice, elegante, minimaliste, supradimensionate și lista poate continua.

Este important să alegi produse funcționale, confecționate din materiale rezistente, dotate cu tehnologii inovatoare.

  • Bateriile de lavoar

Pentru chiuveta, este recomandat să cumperi bateria în funcție de lavoarul deja existent. Dacă este unul simplu, pe mobilier sau încastrat, o baterie joasă din inox este ideală. În cazul în care lavoarul este sub formă de bol așezat pe blat, optează pentru o baterie adecvată, înaltă, cu montaj pe blat.

  • Bateriile de duș sau cadă

În cazul acestor baterii, ai la dispoziție mai multe variante: aparente (cu montaj pe perete), încastrate în perete, cu montaj pe pardoseală sau direct pe cadă. Primele dintre acestea sunt cel mai frecvent utilizate, reprezentând o variantă accesibilă și ușor de pus în practică.

Dacă vrei să conferi băii un aspect rafinat, poți opta pentru niște baterii îngropate. Ele sunt montate în perete, iar în exterior nu se va putea vedea decât partea aspectuoasă a bateriei.

Nu în ultimul rând, când alegi bateriile pentru baie, verifică atent materialul din care acestea sunt fabricate: trebuie să fie unul care nu dăunează sănătății, precum alama sanitară. Ideal este să cumperi baterii de baie doar de la producători consacrați.

Cum alegi bara de duș

Ca să-ți petreci cât mai puțin timp cu întreținerea igienei în baie, orientează-te către o bară de duș din inox, cu terminații din silicon. Acestea din urmă permit curățarea ușoară și împiedică apariția ruginii.

  • Confort

Dacă vrei să alegi cea mai confortabilă variantă, cumpără o pară de duș cu mai multe tipuri de jeturi. Te vei bucura, astfel, de experiențe cât se poate de plăcute, ce-ți vor spori sentimentul de bunăstare.

  • Funcționalitate

În general, este bine ca dușul să se poată detașa de suport, pentru mai multă libertate de mișcare. Dacă, totuși, preferi o pară de duș fixă, asigură-te că o vei monta la o înălțime potrivită pentru toți membrii familiei sau că optezi pentru o coloană de duș cu agățătoare ajustabilă pe înălțime.

  • Sustenabilitate

Dacă vrei să limitezi, pe cât posibil, consumul de apă și energie, alege o baterie de duș cu sistem de economisire a apei integrat.

Cum alegi vasul de toaletă

Trebuie să te asiguri că achiziționezi doar obiecte sanitare de cea mai bună calitate și, în același timp, să ții cont de configurația și stilul de amenajare al spațiului în care vor fi montate. Orientează-te către :

  • Vas de toaletă pe pardoseală cu rezervor la semiînălțime

Această opțiune este ideală pentru băile de serviciu și apartamentele de mici dimensiuni. Este o variantă minimalistă, ușor de montat și eficientă.

  • Vas de toaletă pe pardoseală cu rezervor așezat

Dacă ești în căutarea unei variante mai compacte și mai avantajoase din punct de vedere al designului, aceasta este alegerea perfectă pentru tine.

  • Vas de toaletă suspendat

Acest vas de WC este unul modern, ce se poate monta doar cu un rezervor îngropat. Are un design minimalist, e silențios și mai ușor de igienizat decât cele cu montare în pardoseală.

  • Vas de toaletă cu funcție de bideu

Ideal dacă vrei să economisești spațiu în baie, beneficiind în același timp de avantajele unui bideu (menținerea unui nivel înalt de igienă a zonelor intime și reducerea consumului de hârtie igienică, printre altele).

Ține cont de aceste detalii atunci când faci cumpărăturile pentru noua ta baie sau pentru renovarea băii actuale. Amintește-ți aspectele importante prezentate mai sus și vei achiziționa cele mai bune produse.

 

Foto: pixabay.com