(P) Buchet de mireasă cu trandafiri – Ce trebuie să știi?

De unica, pe

Este ușor de înțeles de ce trandafirii sunt foarte doriți când vine vorba de buchetul miresei și aranjamentele florale. Pe lângă faptul că arată uimitor în orice moment al anului, faimoșii trandafiri simbolizează dragostea, pasiunea, astfel că devin mai mult decât potriviți pentru marele eveniment.

Trandafirii – întotdeauna în sezon

Un alt motiv care aduce popularitate trandafirilor, inclusiv pentru buchetele de mireasă, este faptul că îi găsim indiferent de sezon. Lucrul acesta denotă și un preț mai bun. A-ți dori pentru buchetul de mireasă în luna septembrie o floare de primăvară, poate fi in primul rând un lucru greu de îndeplinit, există șanse mari să nu se poată și în al doilea rând, costul crește simțitor.

Nenumărate soiuri de trandafiri, de lungimi și culori diferite sunt disponibile pe tot parcursului anului. Astfel, este foarte ușor să completeze chiar și schema de culori dorită de o mireasă dintre cele mai exigente.

Ce simbolizează trandafirii?

Trandafirii sunt simbolul iubirii, dar diferitele culori au înțelesuri aparte. Este un lucru știut că trandafirii roșii denotă pasiunea intensă.

Trandafirii albi semnifică nevinovăție, trandafirii roz reprezintă admirație, har, bucurie, așadar o îmbinare ideală de emoții pentru o nuntă.

Dacă optezi pentru un mix de trandafiri galbeni și portocalii, vei fi de asemenea încântata să afli că trandafirii galbeni simbolizează prietenia, starea de bine, în timp ce trandafirii portocalii pasiunea și energia.

Culoare

Fii fără grijă în privința culorilor, trandafirii au nuanțe dintre cele mai diverse, culoarea șampaniei, a caisei, a piersicii, roșu închis sau roșu-portocaliu, nuanțe variate de roz. Pentru anotimpul cald trandafirii în nuanțe pastelate sunt potriviți. Pentru o nuntă toamna se poate opta pentru pasionalii trandafiri roșii.

De asemenea, diversitatea nu constă doar în ceea ce privește culoarea. Florile de trandafiri pot fi mari, medii și mici, dar și miniaturali.

Este important să ții cont că trandafirii au tulpini lemnoase și, aflați într-un număr mare, buchetul poate fi destul de greu de ținut.

Ce flori mai poate conține buchetul de mireasă cu trandafiri?

Avantajul este ca trandafirii sunt variați, au culori și mărimi diferite, ceea ce îi face ușor de inclus în multe combinații florale. Recomandarea este dacă vrei să adaugi și alte flori alături de trandafiri, să alegi florile din sezonul în care are loc nunta ta. Primăvara poți opta pentru un buchet de mireasă cu trandafiri și frezii. Mai poți asorta trandafirii cu bujori sau hortensii pe parcursul verii, iar toamna încearcă un buchet îndrăzneț din trandafiri roșii și astilbe grena.

Buchetul de mireasă este parte din ținuta vestimentară, așadar oferă cât mai multe detalii floristului, inclusiv legat de rochia de mireasă, de tematica evenimentului și vei avea un buchet în deplină concordanță cu tot ceea ce ai gândit pentru nuntă.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!