(P) 7 sfaturi pentru a cheltui controlat în perioada sărbătorilor de iarnă

De unica pe

Se apropie Crăciunul cu paşi repezi, iar lista de cadouri pare că nu se mai sfârşeşte. Luna decembrie este prin excelenţă cea mai aglomerată, o perioadă în care trebuie să tragi linie şi să termini tot ce rămăsese de făcut pe parcursul anului.

Apar costuri neprevăzute, trebuie să-ți achiziționezi o nouă ţinută vestimentară de care ai nevoie în vederea unei întâlniri cu prietenii, apoi vine Crăciunul şi, fie că vei sta cu toată familia la masă, fie că vei alege să sărbătoreşti la munte, într-un cerc restrâns, cheltuielile vor fi inevitabile.

Dacă însă ţii cont de următoarele sfaturi, ai putea să petreci sărbătorile de iarnă cu destule resurse materiale, care îţi vor garanta liniştea în această perioadă minunată.

1. Fixează anumite limite pentru cheltuieli

Dacă vei cheltui necontrolat în perioada premergătoare Crăciunului, atunci când vei trage linie vei avea surprize. De aceea este indicat să cheltuieşti chibzuit încă de la început, astfel încât să nu intri în panică. Aceasta presupune setarea unui fond de cheltuieli în vederea sărbătorilor. În acest fel vei avea ghidajul necesar pentru a nu cădea în extreme. În cazul în care nu dispui de suma alocată sărbătorilor poţi apela la un credit urgent de la Viaconto pentru sume de până la 1500 lei.

2. Fii mai cumpătat pe parcursul anului

Ai constatat în perioada sărbătorilor că ai nevoie de mai mulţi bani decât ai preconizat?

Pentru a mări fondul de cadouri ai putea să reconsideri cheltuielile obişnuite din timpul anului, sacrificând anumite capricii personale de care nu ai neapărată nevoie, redistribuind banii către cadourile celorlalţi. Astfel, dacă ai converti jumătate dintre cafelele băute de-a lungul anului alături de un croissant în oraş, iar contravaloarea lor ai vira-o către darurile de Crăciun, cu siguranţă ai obţine suma necesară pentru acoperirea cheltuielilor.

3. Cumpără online

Foarte multe magazine s-au mutat în mediul virtual, iar securitatea cumpărăturilor pe internet a crescut în ultimii ani. Dacă ai informaţii clare despre produs şi ştii ce vrei să achiziţionezi, ia în considerare soluţia cumpărăturilor online. Vei câştiga mult timp, economisind în acelaşi timp banii pe care i-ai fi cheltuit pe carburant şi parcare. Creditul IFN îţi stă la dispoziţie pentru cheltuieli suplimentare.

4. Creează o listă de cadouri

Este foarte important să te organizezi în această perioadă aglomerată, de aceea redactarea unei liste cu persoanele cărora doreşti să le dai un cadou este importantă. Pentru a reuşi să nu ajungi la cheltuieli pe care nu ţi le vei putea permite, un sfat util este să te rezumi la membrii familiei şi câţiva prieteni apropiaţi. Pe restul îi poţi invita la o felie de cozonac şi un pahar cu vin, pentru a nu da impresia că i-ai uitat.

5. Oferă cadouri personalizate în loc de cadouri scumpe

Adesea oamenii apreciază mai mult un obiect primit dacă acesta poate avea o întrebuinţare directă, satisfăcând diverse nevoi. Nimeni nu îşi doreşte un cadou doar pentru a primi ceva. De aceea, pentru cunoscuţi este indicat să gândeşti darurile în funcţie de preferinţele lor. Pune-te în pielea lor şi imaginează-ţi ce le-ar face plăcere să primească, iar dacă reuşeşti să creezi chiar tu ceva pentru ei, gestul îţi va fi apreciat în mod deosebit. În plus, vei cheltui mai puţin.

6. Oferă timp persoanelor dragi

Ritmul accelerat al vieţii te împiedică de multe ori să acorzi atenţia cuvenită părinţilor şi celor dragi. În multe situaţii, afecţiunea pe care ai putea-o oferi va fi apreciată mai mult decât un cadou obişnuit. Profită de concediul din perioada sărbătorilor pentru a petrece timp cu cei apropiaţi, în loc să cheltuieşti sume importante de bani pentru a substitui lipsa momentelor petrecute împreună.

7. Păstrează proporţia între posibilităţi şi cheltuieli

Tentaţia cheltuielilor este omniprezentă mai ales în ultima lună din an, însă este benefic să nu te întinzi mai mult  decât îţi permite plapuma. Chiar dacă dăruieşti ceva unor prieteni mai înstăriţi, nu încerca să substitui decalajul financiar prin cadouri scumpe care te vor împovăra la sfârşitul sărbătorilor.

Transformă presiunea cumpărăturilor în bucuria de a oferi!

Ia în calcul un credit rapid online nebancar cu ajutorul căruia vei putea să dăruieşti celor dragi cadourile potrivite. Organizându-te eficient vei reuşi să reduci costurile cadourilor în aşa fel încât confortul material de după sărbători să-ţi asigure o perioadă liniştită de odihnă.

Delia și sora ei, Oana, în premieră pe coperta Unica

Delia și sora ei, Oana, în premieră pe coperta Unica