(P) 5 motive pentru care trebuie să ai covoare în casă

De unica pe

Covoarele reprezintă unul dintre cele mai importante obiecte dintr-o casă. Designerii de interior consideră că, pe lângă practicabilitatea lor, aceste produse au un rol central în amenajarea unei camere. Numai că, odată cu apariția unor variante considerate mult mai atractive, tot mai multe persoane au început să renunțe la covoare chiar și în încăperi precum living sau dormitor. Podeaua din lemn masiv, parchetul elegant sau gresia nu mai sunt acoperite de covoare din diferite materiale.

Trebuie să știi, însă, că o pardoseală aspectuoasă va fi pusă în valoare mult mai bine cu ajutorul unor covoare de calitate. Iată câteva motive pentru care utilizarea unor covoare frumoase îți vor schimba părerea despre aceste produse:

1.Sunt elemente importante de decor

Covoarele se potrivesc oricărui spațiu, iar funcția lor decorativă conferă locuinței sensibilitate estetică. Poți găsi covoare în aproape orice culoare, formă, dimensiune sau design imaginabil. O mișcare îndrăzneață pentru locuința ta va fi să alegi covoare orientale sau cu imprimeuri inedite. Dacă îți dorești doar să completezi perfect armonia dintr-o încăpere, alege un produs neutru sau tradițional. Pentru a beneficia de un element de decor special, îți recomandăm să alegi un covor într-o culoare contrastantă cu cea a pardoselii.

2. Sunt mai confortabile decât parchetul

Atunci când vine vorba de confort, câteva covoare pufoase sunt foarte potrivite. Un parchet simplu, complet gol, îți va transforma locuința într-un cămin rece și neprimitor. Dacă nu ești genul de persoană care să poarte papuci prin casă și nici nu beneficiezi de încălzire prin pardoseală, senzația pe care o ai când mergi în picioarele goale pe gresie sau chiar parchet nu este tocmai plăcută. În plus, copiii adoră să se joace pe jos, iar cei mici care abia învață să meargă își petrec mai tot timpul pe podea.

Un covor deosebit asigură tot confortul de care are nevoie întreaga ta familie, mai ales dacă ai podele care tind să se răcească. Căldura naturală combinată cu materialul moale al covoarelor transformă aceste produse într-o suprafață extrem de confortabilă. Alege covoare de calitate pentru spațiile în care obișnuiești să mergi desculță și te vei simți mult mai bine în propriul tău cămin.

3. Reduc zgomotul

Probabil că ai observat și tu ecoul pe care îl are o locuință înainte de a fi decorată. Mobilierul, ferestrele, ușile perfect închise și covoarele reduc zgomotul și îmbunătățesc acustica dintr-o încăpere. Atunci când pășești pe o podea goală, sunetul este foarte intens. În cazul în care calci pe un covor, zgomotul va fi diminuat deoarece acesta absoarbe și sunetele din aer. Fără covoare, ecoul va fi mult mai rezonant. Încearcă acest lucru la tine acasă și vei observa diferența!

4. Creează o atmosferă intimă

Probabil că nu te-ai fi gândit că un simplu covor poate avea un rol atât de important în amenajarea casei. Amplasat în locul potrivit, acesta va crea un spațiu plăcut și intim. Atunci când alegi, de exemplu, covoare pentru dormitor, e preferabil să nu pășești dimineața, când nici nu te-ai trezit încă bine, pe o podea rece. Mai mult, cromatica și mobilierul trebuie să se asorteze perfect cu covoarele alese și să separe patul de celelalte piese din cameră. În acest fel vei avea un dormitor perfect, intim și confortabil.  

5. Scad riscul accidentelor

Am vorbit despre funcția decorativă a covoarelor, însă acestea au un rol deosebit de important pentru siguranța ta și a celor dragi. Un covor acționează ca bază antiderapantă în cazul unei podele alunecoase din lemn, unde crește riscul să aluneci și să cazi. Mai mult, podelele sunt spațiul de joacă preferat al copiilor. De cele mai multe ori aceștia umblă prin casă doar în șosete, aleargă și se agită, iar acest lucru poate crește riscul de a aluneca.

Covoarele pot fi căptușite cu materiale speciale pe dedesubt pentru a fi menținute ferme. În acest fel, chiar dacă podeaua este alunecoasă, sunt evitate pericolele. În baie este absolut necesar să ai un covor care să absoarbă apa și să prevină alunecarea atunci când faci duș.

Covoarele sunt produse speciale de decor care impresionează prin frumusețea și funcționalitatea lor. Alege covoare moderne și de calitate și vei fi apreciată de întreaga familie, iar toți care își vor trece pragul casei vor fi uimiți de creativitatea ta și de căldura căminului tău.

Lady Gaga şi Bradley Cooper au o relație ascunsă? Ce spune Mel B despre cei doi

Lady Gaga şi Bradley Cooper au o relație ascunsă? Ce spune Mel B despre cei doi