5 sfaturi despre produsele cu factor de protecție solară

A venit, în sfârșit, acel sezon când produsele cu factor de protecție solară sunt prioritare în rutina ta de îngrijire. Iată 5 sfaturi de care să ții cont.

Citește și: 5 beneficii ale produselor pentru îngrijirea tenului pe bază de alge marine.

Statisticile arată că foarte mulți dintre noi continuă să ignore sfaturile specialiștilor, chiar dacă numărul cazurilor noi de cancer de piele la 100.000 de locuitori a crescut anual cu 3% și cu 200% din 1975 până acum. E crucial să porți produse cu factor de protecție solară în orice anotimp, însă cu atât mai mult în lunile călduroase razele soarelui pot deveni și mai nocive. Citește următoarele recomandări!

Citește și: Ce nevoi are pielea ta în funcție de vârsta pe care o ai.

  1. Aplică produse cu factor de protecție solară din belșug. Produsele de protecție solară pe bază de minerale, cum ar fi oxidul de zinc și dioxidul de titan sunt, de obicei mai groase în aparență, așa că de multe ori oamenii cred că aplică suficientă soluție, însă lucrurile nu stau chiar așa. Fundațiile de Cancer de Piele recomandă să aplici soluție o dată la două ore, fiind indicat să consumi jumătate de recipient în decursul unei zile de plajă.
  2. Alege produse cu factor de protecție solară pe bază de ingrediente naturale. „Optează pentru un spray cu protecție solară pe bază de ingrediente naturale, fără parabeni și formaldehidă“, explică Andreea Haș, make-up artist BottegaVerde.ro.
  3. Pentru ten folosește produse cu factor de protecție solară ridicată. În special vara, în ritualul de zi cu zi, trebuie să strecori un produs cu factor de protecție ridicat, pentru că soarele este la fel de puternic și în oraș.
  4. Nu folosi soluții cu factor de protecție solară expirate. Cremele de protecție de obicei durează aproximativ doi ani nedeschise, însă odată ce ați desigilat capacul, va fi necesar să o consumați în decursul a câteva luni. De asemenea, contează foarte mult și felul în care sunt depozitate. Ținute sub soare și în căldura, își pierd din proprietăți mult mai rapid.
  5. Cremele hidratante au, de obicei, un factor de protecție solară mult mai scăzut. Protecția din aceste creme nu durează toată ziua și nu se recomandă să se utilizeze ca și creme pentru plajă. Optează pentru un produs separat, cu factor SPF 30 sau chiar 50.

Foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Frumuseţe
Vă recomandăm: