Vedete solidare cu victimele din Haiti

De Cristina Popa pe

Wyclef Jean, Angelina Jolie, Brad Pitt, George Clooney, John Travolta, Michelle Obama, Justin Timberlake şi Christina Aguilera sunt doar câteva dintre vedetelele care vin în ajutorul…
… victimelor din Haiti.

Mai devreme sau mai târziu, din ce în ce mai multe vedete şi persoane publice din întreaga lume şi-au manifestat solidaritatea în faţa catastrofei seismice ce a avut loc în urmă cu câteva zile.

Dacă la doar câteva ore de la cutremurul devastator Wyclef Jean, Angelina Jolie şi Brad Pitt au fost primii care şi-au anunţat sprijinul printr-un anunţ umanitar, respectiv, o donaţie de un milion de dolari din partea fundaţiei „Jolie-Pitt”, astăzi lista vedetelor solidare este în continuă creştere. Fenomenul nu a ocolit nici ţara noastră.

La iniţiativa Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa, şi Adrian Mutu sau Nadia Comăneci, alături de Gheorghe Zamfir, Angela Similea, Felicia Filip sau Claudiu Bleonţ, îi vor ajuta şi ei pe supravieţuitorii seismului, printr-un teledon  ale căror încasări sunt estimate la un million de euro.

În funcţie de mărinimie, disponibilitate şi posibilitate, cu toţii şi-au adus aportul… într-o manieră mai mult sau mai puţin semnificativă.

Dintre toate, probabil că cea mai emoţionantă contribuţie a avut-o artistul Wyclef Jean. Pe lângă ajutorul financiar oferit prin fundaţia sa umanitară, „Yele Haiti”, fostului component al trupei Refugees, alături de soţia sa, a ajutat la strângerea cadavrelor de  pe străzile capitalei haitiene, Port-au-Prince.

Donaţii

În ceea ce priveşte ajutorul bănesc, după milionul de dolari oferit de Angelina şi Brad organizaţiei umanitare „Doctori Fără Frontiere” care sprijină operaţiunile de urgenţă din statul calamitat, şi alte nume importante şi-au oferit sprijinul  prin acţiuni similare.

Astfel, dacă Sandra Bullock a contribut şi ea cu un million de dolari, iar Madonna şi Lance Armstrong au donat, câte 250.000 de dolari, fotomodelul Gisele Bundchen şi-a dovedit generozitatea oferind aceleiaşi oganizaţii un million şi jumătate de dolari.

Donaţii, dar nu în bani, au făcut şi Tiger Woods, respectiv actorul John Travolta.

În timp ce Woods a pregătit un adevărat spital mobil la bordul unei aeronave,  posesorul unei licenţe de pilot, dar şi al unui avion particular, Travolta a anunţat public: „Am pus totul la punct ca să trimit un avion plin cu provizii, voluntari şi medici.”

Tot la acest capitol s-au aliniat şi actorii Gerard Butler, Michael C. Hall, Meryl Streep şi Jenna Fischer, prezenţi la decernarea premiilor Globul de Aur 2010, care au fost de accord să scoată la licitatie ţinutele de gală purtate în cadrul evenimentului, profitul rezultat  fiind direcţionat către un spital din capital haitiană.

Emisiuni TV şi acţiuni de tip teledon

Vedetele care nu donează din averea personală, îi determină pe alţii să o facă, prin statusuri pe Facebook şi Twitter (vezi Ashton Kutcher, Demi Moore sau Jessica Alba) sau prin acţiuni de tip teledon.

Astfel, după anunţul umanitar al lui Michelle Obama, prin care locuitorii Statelor Unite sunt invitaţi să ajute sinistraţii din Haiti, trimiţând un sms prin care donează automat 10 dolari către Crucea Roşie, omul de televiziune Larry King  şi actorul George Clooney nu ezită să se implice.

Într-o ediţie specială „Haiti: Cum poţi ajuta” realizatoul talk-show-ului „Larry King Live” a reuşit să strangă aproximativ 7 milioane de dolari în urma donaţiilor făcute de un număr impresionant de vedete: Nicole Richie, Joel Madden, Jennifer Lopez, Ben Stiller, David Spade, Molly Sims, Jared Leto, Paula Abdul, Will.i.am şi Snoop Dogg.

În ceea ce-l priveşte pe George Clooney, acesta s-a implicat în organizarea unui teledon ce va fi transmis pe 22 ianurie pe MTV, din patru oraşe diferite, concomitent. Alături de Wyclef Jean (New York), Robert Pattinson (Londra) şi Anderson Cooper (Port-au-Prince), Clooney (Los Angeles) va găzdui evenimentul la care vor lua parte şi alte nume importante din show-biz-ul internaţional precum Bono, Sting, Christina Aguilera, Alicia Keys sau Justin Timberlake.

Foto: Arhivă Ringier

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro