Şerban Huidu, condamnat la doi ani şi jumătate cu suspendare

De Erika Chivu pe

Şerban Huidu a fost condamnat azi la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare.
Magistraţii Judecătoriei Braşov l-au condamnat pe Şerban Huidu la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare, şi un termen de încercare de patru ani şi şase luni. Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată în termen de zece zile de la comunicare.
Huidu este obligat la plata cheltuielilor de judecată în valoare de 300 de lei şi urmează să i se restituie autoturismul cu care a fost implicat în accident. În schimb, autoturismul Dacia Logan în care se aflau cele trei victime va rămâne în custodia anchetatorilor ca mijloc de probă la dosar.
Şerban Huidu a fost condamnat în urma accidentului care a avut loc în octombrie 2011 în apropierea localităţii Timişul de Sus, judeţul Braşov. Atunci, realizatorul TV a intrat pe contrasens şi a lovit o măşină care circula regulamentar.
În urma accidentului provocat de Huidu şi-au pierdut viaţa Ioan Garbis, Magda Drăghici şi Ştefan Lungu Balogh, cei trei fiind colegi la o firmă din Braşov. Expertiza tehnică a dovedit că Şerban Huidu circula cu o viteză peste limita admisă pe acea porţiune de drum.
Conform mediafax, procurorii şi avocaţii familiilor victimelor au cerut condamnarea lui Huidu la închisoare cu executare, pe când avocaţii lui Huidu au solicitat circumstanţe atenunante şi o pedeapsă neprivativă de libertate.

Avocaţii lui Şerban Huidu au spus în instanţă că nu s-au putut determina cauzele pătrunderii pe contrasens. Ei au adăugat că la producerea accidentului a contribuit şi Administraţia Naţională a Drumurilor, care „nu a configurat corect curbele, determinâd şoferii să iasă în decor sau să intre pe contrasens”.

Avocaţii le-au solicitat judecătorilor să ţină cont şi de comportamentul pe care l-a avut Huidu după producerea accidentului. Acesta s-a retras din viaţa publică, şi a trimis bani familiei Balogh care i-a refuzat.

De asemenea, se pare că Huidu a încercat să ia legătură cu fiica Magdei Drăghici şi chiar să îi deschidă o fundaţie, însă aceasta a refuzat.

Potrivit Mediafax, fiul uneia din victime i-a reproşat lui Huidu că nu a avut disponibilitatea să ofere despăgubiri, virând banii într-un cont închis şi că nu i-a făcut nicio vizită la domiciliu, aşa cum a susţinut avocatul său. Huidu i-a răspuns că a vrut să îi viziteze, dar că nu i-a găsit acasă, iar ulterior s-au întâlnit într-o altă locaţie, împreună cu avocaţii.

La primul termen al procesului, în 21 iunie 2012, instanţa a decis disjungerea cauzelor, penal şi civil. Primul termen al procesului penal s-a judecat, după o pauză de aproximativ 30 de minute, timp în care Huidu, familiile victimelor şi avocaţii acestora au rămas în sală. Soţia şi fiul uneia dintre victime, Ştefan Lungu Balogh, au cerut daune în valoare totală de 400.000 de euro.
Cei doi s-au constituit părţi civile diferite în acest proces, cerând fiecare, drept daune morale, câte 200.000 de euro. De asemenea, fiica unei alte victime a accidentului, Magda Drăgici, a solicitat ca fostul realizator TV să îi acorde daune morale şi materiale de 400.000 de euro.

Dosarul civil privind daunele de peste 800.000 de euro cerute de familiile victimelor va fi judecat în 20 septembrie.
Foto: arhiva Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro