Românii iau cu asalt cinematografia de peste Ocean

De Unica.ro, pe

Scurtmetrajul Ioanei Uricaru „Stopover”, cu Monica Bîrlădeanu şi Damian Drăghici în rolurile principale, rulează, zilele acestea, în competiţia internaţională a celui…
… mai important festival american – Sundance, ce se va încheia, pe 30 ianuarie, în Utah.

Filmul ecranizează o întâmplare reală povestită Ioanei Uricaru de Cristian Mungiu. Titlul iniţial al peliculei a fost Malpensa, iar filmările au avut loc în prima parte a anului trecut, pe aeroportul din Bari, în Bucureşti şi în Otopeni.

Acţiunea se petrece pe un aeroport din Italia şi relatează un incident prin care trece o româncă aflată în tranzit, conform filmreporter.ro. „Nu este nici comedie, nici tocmai poveste de dragoste. Când o să vedeţi filmul, o să înţelegeţi de ce i-am ales pe ei doi. Mi se pare că se potrivesc şi ca aparenţă, şi ca personalităţi cu personajele”, explica regizoarea opţiunea pentru actriţa din „Francesca” şi pentru muzicianul Damian Drăghici, care debutează ca actor de film cu acest rol.

A fost ales din 6.467 de înscrieri

În competiţia internaţională de scurtmetraje a Festivalului de la Sundance au fost incluse 15 titluri din Marea Britanie, Brazilia, Australia, Italia, Canada, Japonia sau Iran. Întregul program dedicat filmului scurt cuprinde 81 de pelicule selecţionate din 6.467 înscrise.

Dragoş Bucur, lăudat de Washington Post

Actorul român Dragoş Bucur (foto) a fost lăudat de criticii de film din SUA pentru rolul său din „The way back”, peliculă lansată, vineri, pe marile ecrane din SUA, prestaţia sa fiind catalogată, într-un articol al ziarului Washington Post, drept excepţională.

Citeşte continuarea pe libertatea.ro

Foto: arhiva Ringier

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!