Povestea de dragoste dintre Lucian Pintilie și Clody Bertola, fosta soție a lui Liviu Ciulei

De Mădălina Manole pe
Clody Bertola, actrița cu origini franceze și italiene, a marcat aproape un secol de teatru în România, dar și două povești de dragoste fascinante, alături de doi mari regizori: Liviu Ciulei și Lucian Pintilie.

Fascinanta actriță Clody Bertola a fost căsătorită cu Liviu Ciulei, care era cu 10 ani mai tânăr decât ea, însă au divorțat ca urmare a faptului că regizorul a înșelat-o. Dezamăgită, Clody s-a lăsat cucerită de Lucian Pintilie, de asemenea mai tânăr decât ea, de această dată diferența de vârstă fiind de 20 de ani: „M-a fascinat lipsa lui totală de formalism, aproape de proastă creştere. Mă atragea la el nebunia, «golania» lui plină de spiritualitate. Felul de a gândi original despre artă, despre oameni. Felul de a trăi fără compromisuri“, – îi povestea Clody Bertola Ludmilei Patlanjoglu, autoarea volumului de dialoguri „La vie en rose cu Clody Bertola”, citată de ziarul Metropolis. Lucian PintilieNu este ușor să lucrezi cu Lucian Pintilie, dar valoarea rezultatului te ajută să depășești momentele grele, cu atât mai mult cu cât Pintilie reușește să fie un tiran-vrăjitor, care-și farmecă interpreții prin marea lui ardere și credință în ceea ce face. Are o mare putere de convingere și de seducție asupra actorilor. Ei sunt pur și simplu electrizați când repetă cu el”, – continua actrița despre Lucian Pintilie.

Lucian Pintilie și Clody Bertola s-au căsătorit și au rămas împreună până în 2007, anul în care actrița a decedat, la vârsta de 96 de ani. Clody Bertola își pierduse vederea în ultimii 10 ani de viață. Ceea ce a fascinat dintotdeauna publicul a fost faptul că Lucian Pintilie și Liviu Ciulei au rămas prieteni toată viața, în ciuda faptului că au împărțit iubirea aceleiași femei, ba mai mult, ani de zile au petrecut Revelionul toți trei.

Citește și – Aurelian Temișan și Monica Davidescu, secretul unei relații de 23 de ani

Citește și – Angela Similea, o poveste de viață tulburătoare. A fost căsătorită de 4 ori, dar l-a iubit pe Florin Piersic

Sursă foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro