Mihai Bendeac, audiat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru o reclamă controversată

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 24 martie 2022, 18:48

Mihai Bendeac a fost audiat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNDC) pentru o reclamă la vin, filmată anul trecut.

Actorul a filmat acum opt luni un spot publicitar pentru un vin care îi poartă semnătura, “Jurnalul unui burlac”. În clip, juratul de la iUmor apare mimând o scenă amoroasă cu o tânără, iar când vine momentul culminant începe să strige “Vin! Vin!” – aluzie la băutura pe care o promova.  Bendeac se oprește apoi din acțiune și, indignat, îi dă o palmă peste frunte femeii atrăgându-i atenția să-i dea sticla de vin de pe noptieră. Acest moment a fost considerat de public drept o discriminare, iar clipul a fost reclamat la CNDC.

Citeşte şi: Mihai Bendeac, filmat în stare de ebrietate în timp ce și-a dat pantalonii jos în mijlocul străzii

Vinul acesta nu-mi aparţine. E doar ales de mine, dar cu ajutorul vostru fiecare sticlă devine unică. Vă încurajez să daţi frâu liber imaginaţiei voastre. Vă pup, vă iubesc şi vă respect! – a transmis Bendeac pe Instagram, la momentul lansării vinului.

Citeşte şi: Bianca Drăgușanu, intervenție estetică neașteptată. Ce și-a făcut de data aceasta.”Frumusțea presupune sacrificii”

Csaba Asztalos, președintele CNDC, a confirmat că juratul de la iUmor a fost audiat marți, 22 martie 2022, iar acum urmează să fie luată o decizie în acest caz.

Mihai Bendeac, audiat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru o reclamă controversată

Știu speța și de ea s-a ocupat un titular de dosar (nr. persoana care instrumentează cazul). Au fost depuse la dosar susținerile părților, plângerile celor care au susținut că există discriminare și apărarea celor care consideră invers. 

Urmează o perioadă de maxim 90 de zile în care titularul de dosar poate solicita noi probe sau amănunte părților în cauză. Se face un raport care se transmite Colegiului Director al instituției.

Acesta dă o sentință adică adoptă o decizie: sunt fapte care pot fi considerate discirminare și se dă o sancțiune, se respinge speța sau, mai rar se admit excepții în cauză – a spus Csaba Asztalos pentru click.ro.

Foto –

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!