Studiu: Berea este mai eficientă ca paracetamolul

De Adina Radu pe 05 mai 2017
Un studiu recent făcut în Marea Britanie a arătat că două beri pot fi mai eficiente decât medicamentele împotriva durerii.

Studiul a comparat 18 experimente controlate în care au fost implicați 404 oameni. Cercetătorii de la Universitatea din Greenwich au ajuns la concluzia că 2 pahare de 450 ml de bere pot scădea durerea cu aproape un sfert.

Oamenii de știință consideră că studiul sugerează că alcoolul poate fi un analgezic eficient, ceea ce ar putea explica de ce este folosit de persoanele care se confruntă cu dureri cronice, deși are efecte negative pe termen lung.

Nu se știe dacă consumul de alcool scade durerea din cauza faptului că amorțește receptorii de durere sau din cauza faptului că scade anxietatea.

Profesor doctor Dr Trevor Thomson de la Universitatea din Greenwich, cel care a condus studiul a declarat pentru ziarul “The Sun” că alcoolul poate fi comparat cu opioidele gen codeina și că efectul alcoolului este mai puternic decât cel al paracetamolului.

Experții însă ne spun să fim atenți și că acest studiu nu ar trebui să încurajeze consumul de alcool, pentru că și alcoolul provoacă dependența.

Rosanna O’Connor, director la Public Health England a spus că “Alcoolul poate crea mai multe probleme pe termen lung” și a sfătuit oamenii să se consulte cu medicul lor pentru orice durere.

Sursa foto 123rf

Citește și Berea, preferata vedetelor din showbiz-ul mondial

Citește și Berea, o poveste de mii de ani. Tu ştii când şi cum a apărut?

Lidia Buble, dezvăluiri din copilărie: "Mi se părea ceva anormal să adorm fără să iau bătaie"

Lidia Buble, dezvăluiri din copilărie: "Mi se părea ceva anormal să adorm fără să iau bătaie"