Radu Ciudin, medicul care a implantat primul cardiodefibrilator din România, a murit

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 16 februarie 2022, 14:12

Doctorul Radu Ciudin, medicul care a implantat primul cardiodefibrilator din România, a murit la 63 de ani.

Radiu Ciudin, medic primar cardiolog și șef al Secției de Cardiologie de la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. CC Iliescu”, a murit la vârsta de 63 de ani, după o lupă dificilă cu o boală gravă. Anunțul tragic a fost făcut de Centrul Medical Internațional București.

„Cu durere în suflet anunțăm trecerea în lumea Drepților la vârsta de 63 ani a Conf. Dr. Radu Ciudin, Șef de Secție Cardiologie la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare «Prof. Dr. CC Iliescu», Fundeni”, a scris Centrul Medical Internațional București pe social media.

Centrul și-a continuat mesajul astfel: „Domnul Doctor Radu Ciudin rămâne în amintirile noastre, ale colectivului Centrului Medical Internațional București, ale pacienților domniei sale, ca un om blând, discret, un doctor care si-a dedicat întreaga activitate profesională pacienților, un om iubit şi respectat”.

„Fost cadru universitar, Domnul Doctor Radu Ciudin a îndrumat şi responsabilizat numeroase generații de studenți şi medici tineri”, se mai arată în mesaj. „Domnul Doctor Radu Ciudin este cel care a implantat primul cardiodefibrilator din România, Doctor în științe medicale cu supra specializare în Electrofiziologie Cardiacă şi Stimulatoare, Membru Titular al Societății Britanice de Cardiologie, Ambasador al cardiologiei de elită din România, Membru al Societății Americane de Pacing şi Electrofiziologie Dumnezeu să-l ierte”.

Vestea a lovit puternic nu doar familia și prietenii medicului, ci și pacienții și alte cunoștințe ale acestuia. „Un om minunat și valoros, va rămâne mereu în sufletele noastre”, a fost unul dintre mesaje. „Dumnezeu să dea putere familiei, să ofere mângâiere în acest moment dureros. Îmbrățișări cu drag”. Altcineva a scris: „Om iubitor de oameni. Empatic. Profesionist. Nu îmi vine să cred. Suntem mai săraci cu un om deosebit”.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!