Mama fetiței de 13 ani ucisă de un polițist, mesaj dur pentru acesta: „Nu te considerăm criminal, dar nici om nu prea ești”

De Unica.ro, pe

Mama Raisei, fetița de 13 ani accidentată mortal pe o trecere de pieton din București, a transmis o scrisoare dureroasă polițistului care a provocat tragedia.

Liliana Barbu, mama copilei, a cerut polițistului să facă și testul poligraf, după ce acesta a refuzat deja. „Bună ziua, Liliana Barbu este numele meu, ”mama” fetei mele, Raisa, pe care am purtat-o, am crescut-o, am educat-o (pentru că ea chiar era un copil educat și atent)”, a scris femeia, citată de Antena 3.

Ea a continuat mesajul astfel: „După cum ai văzut în filmări, pentru că la trafic se pare că nu ai putut fi atent, copilul meu s-a asigurat! În scrisoarea pe care ne-ai trimis-o te-ai oferit să ne ajuți… Acum ar fi momentul să faci ceva, fiind de acord cu testul poligraf și cu ce ți se cere!”

Femeia l-a rugat să accepte testul poligraf: „Ajutorul pe care îl poți da este să faci tot posibilul să nu îngreunezi ancheta… se pare că nici asta nu poți face! Ți-am transmis că nu te considerăm ”criminal”, dar se pare că nici om nu prea ești!”.

De ce avocatul familiei Raisei consideră că polițistul ar trebui să facă testul poligtaf

Avocatul familiei, Adrian Cucus, a explicat care sunt motivele pentru care a cerut polițistului să efectueze testul poligraf, după cum relatează Antena 3, și anume: există contradicții cu privire la folosirea de către polițist a luminilor de pe rampa mașinii, polițistul a declarat că era atent la drum și nu a fost coerent cu privire la locul către care se deplasa.

Adrian Cuculis a mai spus că un comisar al Brigăzii de Poliție Rutieră, Bragadireanu (cel care l-a anchetat pe polițistul vinovat), l-ar fi sfătuit pe acesta să nu accepte testul poligraf. „Fix în ziua când Popescu a fost chemat la Brigada de Poliței Rutiera la domnul comisar Bragadireanu, adică fix organul de urmărire penală care îl ancheta prin delegare pe Popescu (polițistul care a produs accidentul auto), deși am comunicat cu dânsul ca informația referitoare dacă Popescu este sau nu de acord cu testul poligraf să fie comunicată verbal, imediat după ce a ajuns Popescu la audiere, s-a schimbat total atitudinea polițistului Bragadireanu și a refuzat să mai dea informații la care de altfel aveam acces total”, a spus Cuculis.

El a adăugat: „De aici am și tras concluzia că același Bragadireanu ar fi putut să-l sfătuiască pe polițistul Popescu să nu accepte proba cu poligraful, mai ales că în aceeași zi polițistul Popescu a intrat pe la intrarea din spate a poliției și nu pe la cea oficială, acolo unde ar fi trebuit să se legitimeze”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!