Imagini șocante: copii care dorm pe podeaua trenului Mangalia-Satu Mare

De Bianca Prangate, pe

Condițiile de călătorie ale rutelor CFR pe distanțe lungi nu sunt cele mai bune, iar asta nu este un secret. Cumva însă, oamenii s-au obișnuit cu ele, în lipsa alternativelor.

Un grup de elevi din Satu Mare au plecat la sfârșitul lui iulie într-o tabără la Costinești. Întoarcerea de pe 11 august a fost filmată și transmisă de un cititor pentru Digi 24 – în filmare se poate vedea cum copiii dorm direct pe podeaua trenului, osteniți de călătoria lungă și de lipsa de locuri. Părinții copiilor s-au plâns că în tren au fost mai mulți elevi decât locuri și că CFR a anunțat cu câteva zile înainte de plecarea trenului că nu poate asigura toate vagoanele necesare, ca mai apoi să le returneze banii.

CFR Călători a transmis pentru Digi 24 și punctul lor de vedere, după cum urmează:

„La cumpărarea biletelor de tren pentru IR 1944 Satu Mare – Mangalia din data de 3 august de către organizatorul taberei de copii, CFR Călători a vândut acestuia 42 de locuri la vagon cușetă (în data de 26 iulie) și 150 de locuri la vagon clasa a II-a (în data de 29 iulie).

Pentru călătoria de întoarcere ce a avut loc în data 11 august 2019 cu trenul IR 1945 Mangalia – Satu Mare, CFR Călători a vândut organizatorului 192 de locuri la vagon clasa a II-a.

CFR Călători nu a încasat alte sume de bani, decât cele pentru locurile menționate mai sus și prin urmare nu s-a impus returnarea vreunei sume de bani către organizatorul taberei.

La trenul IR 1944 care a circulat în data de 3/4 august nu au fost bilete vândute și implicit rezervări cu plecare din stația București Băneasa (trenul nu are oprire în București Nord)„.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro