Care este cea mai cerută intervenție estetică de către bărbați anul acesta

De Unica.ro, pe

Intervențiile estetice nu sunt destinate doar femeilor, astfel încât și bărbații aleg să apeleze la ele atunci când vor să schimbe ceva la aspectul fizic.

Bărbații apelează într-un număr tot mai mare la serviciile oferite de clinicile de înfrumusețare, iar cea mai cerută intervenție estetică de către ei în anul 2022 este blefaroplastia. Medicul chirurg estetician Iancu Morad explică de ce apelează bărbații la această procedură și în ce constă ea.

„Observăm o creștere semnificativă a interesului bărbaților pentru procedurile de îngrijire a tenului și de corectare a imperfecțiunilor”, a explicat medicul. „În prezent, peste 20% din pacienții clinicii sunt bărbați. Aceștia își doresc în special să aibă tenul mai luminos, cu mai puține riduri, da și să trateze zona cearcănelor și să obțină o privire mai odihnită, mai întinerită. Majoritatea se arată deranjați de excesul de piele din zona pleoapelor, care se acumulează odată cu trecerea anilor, ori este ereditar. Astfel se face că, alături de clasicul tratament cu toxină botulinică, care diminuează sau elimină ridurile de pe frunte sau din jurul ochilor, blefaroplastia a devenit cea mai cerută intervenție în rândul acestei categorii de pacienți”, spune medicul chirurg Iancu Morad. 

Ce este blefaroplastia?

Blefaroplastia poartă și numele de lifting al pleoapelor, fiind o procedură complexă, care aduce îmbunătățiri considerabile nu doar zonei din jurul ochilor, ci întregii feței, potrivit medicului Morad, de la Luxury Aesthetics. Ea se clasifică în două tipuri: blefaroplastie superioară și blefaroplastie inferioară, intervenție care se poate realiza acum rapid, în clinică, fără a fi nevoie de internare. 

„Dacă vorbim despre blefaroplastia superioară, ea constă într-o incizie realizată cu multă atenție în pliul pleoapei superioare pentru a îndepărta excesul de piele și grăsime”, a explicat medicul. „Rezolvă cu succes problema pleoapelor lăsate, care atârnă inestetic. Belafroplastia inferioară, pe de altă parte, este utilizată în principal pentru a trata pungile de sub ochi. Tehnica implică o incizie precisă realizată de-a lungul liniei inferioare a genelor, prin care se elimină grăsimea și țesutul pentru un aspect mai tineresc, mai fresh”.

De ce apelează bărbații la blefaroplastie?

„În general, majoritatea operațiilor sau tratamentelor estetice sunt efectuate pentru a îmbunătăți aspectul pacientului, pentru a-l face să se simtă mai atractiv, mai confortabil în propria piele și mai încrezător în sine”, a explicat medicul Morad. „Când vine vorba despre blefaroplastie, pe lângă faptul că este o procedură cosmetică, ea întinerind considerabil aspectul estetic, are și efecte spectaculoase din punct de vedere funcțional. După această intervenție, câmpul vizual se extinde considerabil”.

Citește și: Peste 200 de călători, evacuați de la metrou prin tunel, după ce un tren s-a defectat între stațiile Grivița și Basarab

Citește și: Raport OMS: 99% din populația planetei respiră un aer poluat

Citește și: Tot mai mulți jurnaliști ucraineni sunt răpiți și torturați de armata rusă

Citește și: România prin ochii unei refugiate din Ucraina: „Îmi vine să spun mulțumesc la fiecare pas”

Potrivit expertului, motivele pentru care bărbații apelează cel mai des la acest tip de operație sunt următoarele:

  • își doresc să scape de aspectul inestetic al pleoapelor lăsate și să aibă un look întinerit, ca în tinerețe;
  • vor să arate mai odihniți, mai tineri și să scape de spectul obosit și trist generat de pielea lăsată din jurul ochilor;
  • doresc să își îmbunătățească vederea, deoarece excesul de piele poate îngreuna privirea periferică;
  • vor să scape de aspectul neplăcut al pungilor de sub ochi.

În ce constă consultația premergătoare operației

La fel ca la orice intervenție estetică, înainte de blefaroplastie este nevoie de o discuție deschisă cu medicul specialist. În timpul conversației, medicul și pacientul discută despre nemulțumirile și așteptările acestuia din urmă, dar și despre ce alternative există. Odată ce aceste aspecte sunt aprofundate, se poate trece la un plan chirurgical personalizat.

„Alți pacienți poate au nevoie doar de blefaroplastie superioară sau inferioară, în timp ce alții le necesită pe amândouă”, a spus medicul chirurg Morad. „Le putem recomanda, de asemenea, tratamente complementare, cum ar fi liftingul sprâncenelor sau tratamente injectabile minim invazive pentru rezultate cât mai spectaculoase. Tocmai având în vedere toate aceste lucruri, consultația este esențială”.

Această intervenție nu durează mult, iar cicatricile trec relativ repede, potrivit medicului: „Blefaroplastia este o intervenție minim-invazivă, rapidă, o tehnică specială pe care am dezvoltat-o în clinica noastră în ultimii ani. Nu este nevoie de internare, nici de anestezie generală. Durează 45 de minute, se realizează doar cu anestezie locală. Recuperarea acasă ține doar câteva zile și nu lasă  cicatrici. Pacientul se poate întoarce de a doua zi la serviciu. După o săptămână se extrag firele fine, iar perioada de recuperare se încheie”, adaugă medicul Iancu Morad.

Mai mult, rezultatele se mențin pe termen lung, ceea ce constituite un avantaj în fața altor proceduri cosmetice. „Spre deosebire de multe alte proceduri cosmetice și tratamente anti-îmbătrânire ale căror efecte sunt limitate în timp, blefaroplastia reprezintă o soluție de lungă durată pentru ochii obosiți”, a afirmat medicul Morad. „În general, o astfel de procedură bine realizată poate avea efecte care se mențin până la 10-15 ani. Nu este dureroasă, nu necesită timp de recuperare și nu lasă cicatrici”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!