Variante sănătoase la mâncăruri grase

De Diana Zagrean, pe

Ce ai zice dacă maioneza ar putea să nu fie grasă şi dacă prăjiturile ar avea doar jumătate din calorii? Iată ce ingrediente să schimbi pentru a obţine nişte variante sănătoase la mâncăruri grase.
 

Avocado în loc de maioneză

De ce să foloseşti maioneză grasă şi plină de grăsimi rele pentru arterele tale, când o poţi înlocui cu o apstă din deliciosul şi sănătosul avocado. Nu numai că este gustos şi merge la fix în salate, dar face bine la inimă şi scade colesterolul. În plus, 2 linguri de maioneză au 188 calorii şi 20 de grame de grăsimi rele, în timp ce pasta de avocado are doar 50 de calorii şi doar grăsimi bune, care cresc colesterolul bun.

Lapte praf degresat în loc de smântână

Smântâna şi frişca lichidă sunt două ingrediente de care vrei să te lipseşti dacă ţii la siluetă şi la arterele tale. La peste 400 de calorii şi 44 grame de grăsime într-o singură ceaşcă, smântâna trebuie evitată şi dacă eşti la dietă şi dacă analizele nu au ieşit chiar cum trebuie.
Laptele praf degresat (fărăr zahăr adăugat) este un bun substitut pentru sosurile grase, care depind de lactate pentru o textură şi un gust bun.

Fructe în loc de zahăr

Dacă vrei neapărat să faci brioşe, dar cantitatea de zahăr te îngrijorează, află că există o alternativă mult mai sănătoasă, care dă textură şi arome nebănuite prăjiturilor.
Înlocuieşte măcar o aprte din zahărul din prăjituri cu piure de fructe: banane, căpşuni coapte, zmeură, mere, piersici, pere. Gustul va fi mult mai bun şi dacă faci un tort de ciocolată şi dacă faci gogoşi pentru micul dejun.

Două albuşuri în loc de un ou

Nimic nu se compară cu o omletă cu legume şi brânză dimineaţa. Ai parte d emulte proteine, fibre şi antioxidanţi, dar şi de un gust bun cu care să începi o zi plină de energie.
Sursa foto: Shutterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!