Tratamente pentru celulită

De Erika Chivu pe

Cel mai eficient tratament împotriva celulitei este o viaţă activă, cu multe ore de sport pe săptămână. Pentru cele mai comode există o mulţime de alte soluţii.
Din păcate, puţine sunt cele care funcţionează cu adevărat. Iată care sunt cele mai folosite tratamente anti-celulită, unde le poţi face şi care sunt preţurile.

Cremele anticelulită

Când observi pe coapsele tale primele semne ale celulitei te gândeşti imediat să încerci o cremă. Aceste produse pot conţine o varietate de ingrediente: cafea, guarana, alge, piper, minerale, extracte din plante, etc. Se presupune că aceste substante ar elimina celulita, dacă ai rabdare şi aplici zilnic produsul.

De fapt, şansele de reuşită sunt minime, ba chiar inexistente ar spune unii, pentru că celulita este o boală care se moşteneşte şi nicio cremă nu-ţi poate schimba moştenirea genetică.  
Totuşi, sunt femei care jură că au eliminat din celulită numai cu ajutorul unei creme, deci dacă timpul îţi permite, poate că nu strică să incerci.

Produse şi preţuri aproximative:

– Elmiplant Cellulight, gel – 15 lei
– Supliform gel – 8 lei
– Lipogel anticelulitic – 7 lei
– Lapte hidroactiv anticelulitic Gerovital Plant – 14 lei
– Cremă anticelulitică Nivea – 40 lei
– L’Oreal Body Expertise gel – 60 lei
– Vichy Lipometric – 90 lei
– Roc Renemex – 100 lei
– Elancyl Cellu Reverse – 100 lei
– Berteea Plasturi Anticelulită – 17 lei

Împachetările

Acţionează în acelaşi fel ca şi cremele, numai că se face un tratament intensiv, cu substanţe puternice, profesionale şi se foloseste şi căldura (termocuvertă sau tunel cu infraroşii), care face crema să pătrundă adânc în piele. Produsele folosite sunt pe bază de cafea, alge, ceai verde, piper, paprika, etc.

Preţuri:

– Împachetare cu paprika, 3 zone, 45 lei, la Ideal Contour.  
– Împachetare cu alge şi ceai verde, 110 lei la Monique Center.
– Împachetare cu nămol Fango, o zonă, 38 lei la Sănătatea Spa
– Slăbire rapidă cu Parafango, o zonă, 45 lei la Dream Body

Masajul

Se poate face fie manual, fie cu ajutorul unor aparate folosite în saloanele de frumuseţe. Dispozitivele funcţioneaza pe un sistem tip vacuum sau cu ajutorul unor role, care prind pielea între ele.  

Oricum ar fi el făcut, masajul îmbunătăţeşte circulaţia în ţesuturile afectate de celulită şi grăbeşte eliminarea toxinelor. Din păcate, asta nu ajută întotdeauna la eliminarea celulitei. Atunci când rezultatele se vad, ele nu sunt de durată. Pentru a-ţi menţine aspectul sănătos al pielii trebuie să continui şedintele de masaj, în mod regulat.  

Un alt dezavantaj este acela că masajul anticelulitic este mult mai viguros decât cel de relaxare şi, uneori, doare sau lasă vânătăi.

Preţuri:
– Masaj anticelulitic, 50 minute – 50 de lei la Naty’s Beauty Center
– Vacuum, 50 de minute – 65 de lei la Medispa Cluj
– Cellu M6, 35 minute – 120 lei la Cosmopolitan Spa
– Cellutec (vibroterapie), 30 minute – 50 lei la Chic Salon

Mezoterapia

Constă în injectarea sub piele a unei combinaţii de hormoni, enzime, vitamine, minerale, extrase din plante şi alte substanţe, care „dizolvă” celulita. Compoziţia exactă a medicamentului depinde de tipul celulitei şi, bineînţeles, de clinica la care apelezi. Cele care au încercat tratamentul spun că este eficient, însă nu e lipsit de efecte secundare. Pot apărea infecţii, erupţii cutanate sau zone mai umflate.  

Preţuri:

– Mezoterapie ambele coapse, aproximativ 315RON, la Medlife
– Mezoterapie celulită, de la 300 euro (trei şedinţe), la Clinica Nova.

Electrolipoliza

Tehnica foloseşte microcurenţi ce „atacă” şi mobilizează celulele adipoase. De obicei se combină cu drenajul limfatic pentru ca grăsimea să poată fi eliminată din organism. Este nevoie de mai multe şedinţe, ca şi în cazul altor procedee.

Preţuri
– Slim House Spa, Iaşi, 60 minute – 70 lei
– Centrul Medical Alteo, o şedinţa – 100 lei

Ultrasunetele

Se foloseşte un aparat ce emite ultrasunete. Acestea încălzesc ţesuturile şi le fac să vibreze. Ultrasunetele ajung până la straturile cele mai profunde ale pielii, acolo unde cremele anticelulitice nu pot ajunge.

Preţuri

– 10 şedinţe a câte 25 minute – 180 lei la Echo Slim.
– 10 şedinţe a câte 15 minute – 270 lei la salonul Forever Beauty
– O sedinţă de 15 minute – 20 lei la Perfect Body, Craiova


Tehnologia Elos

Combină patru tehnici diferite: energia optică infraroşie, radiofrecvenţa bipolară, vacuumul pulsat şi mobilizarea mecanică profundă.

Radiofrecvenţa încălzeşte pielea, o remodelază şi o restructurează, infraroşul stimulează metabolismul şi activitatea celulară. Cele două energii sunt dublate de vacuumul pulsat ce îmbunătăţeşte fluxul sanguin şi limfatic, favorizând eliminarea rezidurilor. În final, rolele mecanice spiralate permit realizarea unui tratament blând şi agreabil. 

Preţuri:

– 12 şedinţe – 600 euro (include o reducere promoţională de 50% pentru lunile decembrie 2009-februarie 2010), la SlimArt.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro