4 tratamente anti acnee cu efect garantat

De Erika Chivu pe

Dacă ai încercat mai multe creme cosmetice fără niciun rezultat, e cazul să treci la „artileria grea”. Iată 4 tratamente anti acnee cu efect garantat şi preţul lor.
Totuşi, nu uita că aceste creme nu sunt cosmetice, ci medicamente şi au contraindicaţii şi efecte secundare.

Retina A sau Smooderm

 
Ambele creme-medicament au la bază aceeaşi substanţă activă, acidul retinoic. Efectele sale se văd după câteva luni de tratament, timp în care de obicei se observă o exacerbare a acneei – produsul eliberează micile coşuri ascunse în piele, deci curăţă în profunzime.

Preţ: Retin-A – 14 lei, Smooderm – 12 lei

Brevoxyl

 
Produsul ce conţine peroxid de benzoil, se recomandă în formele uşoare şi medii de acnee. Reduce nivelul bacteriilor care provoacă micile infecţii şi previne apariţia de noi puncte negre şi coşuri. Se foloseşte o dată sau de două ori pe zi, pe toate zonele afectate de acnee. Efectele se văd în câteva săptămâni de tratament. Poate să producă iritaţii locale sau roşeaţă pe tenul sensibil, caz în care crema se foloseşte mai rar.

Preţ: Brevoxyl – 30 lei

Zineryt

Conţine alcool, eritromicină, care inhibă dezvoltarea bacteriilor, şi zinc care măreşte efectul eritromicinei. Este recomandat în toate tipurile de acnee, iar efectele sun vizibile în 10-12 săptămâni. Şi Zineryt poate să ducă la iritaţii pe locul unde a fost aplicat. Se poate cumpăra doar pe bază de reţetă.

Preţ: Zineryt – 32 lei

Skinoren

 
Skinoren este indicat în formele uşoare şi moderate de acnee şi contine acid azelaic, care are efect antimicrobian şi comedolitic. Se aplică de două ori pe zi în strat subţire, iar efecte se observă în patru săptămâni.

Preţ: Skinoren – 33 lei

De reţinut că toate cele patru produse pot provoca uşoare iritaţii locale – roşeaţă, mâncărime, piele uscată, senzaţie de arsură – caz în care se aplică mai rar sau în cantităţi mai mici.  Sunt posibile şi reacţii alergice la substanţele active, aşa că e bine să aplici puţină cremă pe o porţiune mică de piele înainte de a începe tratamentul propriu-zis. Bineînţeles că trebuie să citeşti cu atenţie prospectul înainte de utilizarea cremelor.

Foto: Shutterstock

Influencerii de pe Instagram au descoperit Cernobîlul, iar acum pozează sexy în zona de excludere

Influencerii de pe Instagram au descoperit Cernobîlul, iar acum pozează sexy în zona de excludere