Top 5 proceduri estetice pentru menținerea tinereții

De Unica.ro, pe
Te interesează câteva proceduri estetice și tratamente noninvazive care îți pot prelungi tinerețea? Efectele îmbătranirii sunt inevitabile, dar grija pentru prevenirea aparitiei lor poate prelungi tinerețea pielii.

Dr. Florina Dospinescu, medic stomatolog, specialist estetică facială, îți oferă câteva ponturi despre cum să-ți păstrezi tinerețea. Ea îți prezintă și un top al celor mai întâlnite proceduri estetice.

„Vizitează un specialist și solicită una dintre cele mai bune proceduri de întinerire a pielii disponibile. Nu numai că aceste tratamente oferă rezultate durabile, dar ele îți vor permite să arăți mai tânără și mai revigorată ca oricând. Injectările cu acid hialuronic sau botox, peelingul chimic, dermabraziunea și remodelarea cutanată cu laser pot fi opțiuni pentru persoanele a căror piele prezintă deja urme medii de îmbătrânire sau care vor să mențină aspectul tânăr al acesteia.“

  1. Ridurile faciale superficiale și profunde pot fi tratate cu substanțe de umplere

Printre aceste substanțe se află acid hialuronic, grăsime proprie sau implanturi. Colagenul și acidul hialuronic sunt tipuri de substanțe de umplere care se folosesc pe cale injectabilă pentru umplerea ridurilor, liniilor fine ale pielii sau cicatricilor.  Acidul hialuronic se găsește în mod natural în țesutul conjunctiv. Utilizat pentru  estomparea semnelor îmbătrânirii, acesta poate contribui semnificativ la întinderea pielii din jurul ochilor, buzelor și sprâncenelor sau pentru atenuarea aspectului unor cicatrici.

  1. Tratamentul cu toxina botulinică

Acesta poate contribui la ameliorarea ridurilor frunții, ridurilor din jurul ochilor, gâtului sau buzelor. Ajută la reducerea transpirației excesive a palmelor și a axilelor, iar rezultatele se obțin destul de rapid. „Liftingul lichid” al injectărilor medicale cosmetice combină ambele metode de întinerire a feței (injecții antirid  botox și umpluturile dermice cu acid hialuronic) pentru a îmbunătăți sau pentru a mări caracteristicile feței, inclusiv bărbia, buzele, obrajii și tâmplele.

  1. Peelingul chimic

Peelingul chimic constă în aplicarea unei soluții chimice pe piele, care determină exfolierea pielii. Procedura poate fi folosită pentru a reduce liniile fine de sub ochi și din jurul gurii, tratarea ridurilor cauzate de soare, dar și ca urmare a îmbătrânirii. Are efect în îmbunătățirea aspectului cicatricilor minore, tratarea anumitor tipuri de acnee,  reducerea petelor, pistruilor și a melasmei, rezultate în urma înaintării în vârstă sau a utilizării anticoncepționalelor. Principalul rol al dermabraziunii este de a ameliora cicatricile provocate de diferite accidente sau boli, dar și ridurile mai puțin profunde, provocate de expunerea excesivă la soare.

  1. Faţetele dentare

Acestea reprezintă un tratament „miraculos” în sectorul esteticii dentare, deoarece îmbunătăţesc într-un timp foarte scurt aspectul danturii. Dacă vrei să ai dinți la fel de frumoși precum vedeta ta preferată poți opta pentru acoperirea lor cu fațete ceramice la o clinică dentară.

  1. Remodelarea cutanată cu laser

Este un tratament pentru reducerea ridurilor faciale, dar și a altor iregularități ale pielii, cum ar fi petele sau cicatricile provocate de acnee. În cadrul acestei tehnici se folosesc fascicule de lumină, pentru a se elimina o serie de straturi ale pielii. Dacă ai linii fine sau  riduri în jurul ochilor, frunții sau gurii ori cicatrici adânci, atunci ai putea apela la această tehnică.

Foto: 123rf

Citește și – Chirurgie estetică: Plasarea implantelor mamare, decizia medicului

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!