Soluţii naturiste pentru o respiraţie proaspătă

De Unica.ro pe

Respiraţia neplăcută e întotdeauna o problemă delicată.

Nu-i permite să-ţi afecteze viaţa, ci combate-o cu ajutorul plantelor!

După masă, împrospătează-ţi respiraţia bând o cană cu ceai de mentă.

HALENA (respiraţia urât mirositoare) este în 80% din cazuri consecinţa unei proaste igiene orale. Bacteriile găsite în gură, mai ales sub limbă, au proprietatea de a degaja nişte compuşi volatili sulfuroşi urât mirositori. De asemenea, cariile sau infecţiile gingivale pot provoca halenă.

În alte cazuri, ea apare ca urmare a consumului ridicat de carne sau de brânzeturi. De asemenea, dacă se consumă fructe care fermentează în stomac, iar sucul gastric este insuficient, apare balonarea şi respiraţia urât mirositoare. Uneori, şi o sinuzită cronică, cu scurgerea secreţiilor prin gât, poate provoca halenă. Dar şi afecţiunile respiratorii, anemia, diabetul sau febra se pot manifesta prin acelaşi simpt

Alţi factori care favorizează halena:

– Unele alimente: ceapă, usturoi, curry
– Alcoolul, tutunul.

Cum îţi menţii respiraţia proaspătă

â–º Păstrează o bună igienă a cavităţii bucale prin spălarea dinţilor şi prin folosirea aţei dentare după fiecare masă. Şi limba adăposteşte bacterii, aşa că trebuie curăţată periodic. Atenţie însă, nu-ţi curăţa  limba cu perii periuţei, pentru că aceştia pot produce mici leziuni în care să se adăpostească bacteriile. Există periuţe speciale în acest sens.
â–º Dacă ai hipoaciditate gastrică, adaugă oţet sau lămâie la mâncărurile din carne, peşte sau ouă.
â–º Dacă ai probleme digestive, consumă cât mai des iaurt neîndulcit.
â–º Consumă cât mai multe legume cu frunze verzi. Datorită cantităţii mari de clorofilă conţinută, ele menţin respiraţia proaspătă.
â–º După o masă copioasă, bogată în carne, mestecă seminţe de anason, fenicul, mărar sau chimen.
â–º Clăteşte-ţi gura cu ceai de echinacea o dată pe zi. Astfel sunt prevenite infecţiile gingivale care provoacă mirosul urât al gurii. Ceaiul se obţine din 2 linguriţe de rădăcină de plantă la 250 ml de apă.
â–º Dacă ai hipoaciditate gastrică, fă gargară cu soluţie de oţet de mere (2 linguriţe de oţet la un pahar cu apă călduţă

Stiai că…

…mirosul de usturoi poate fi îndepărtat prin mestecarea a câteva frunze de pătrunjel?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro