Mirosul vaginului tău indică afecțiunile de care suferi

De Adina Radu pe
Ar trebui să spunem de la început că niciun vagin nu trebuie să miroasă a flori de trandafiri, a aloe vera sau a deodorant de cameră.

Anumite mirosuri, însă te pot pune pe gânduri și ar trebui să te trimită la un medic ginecolog.

Mirosul de pâine/ drojdie

De cele mai multe ori, acest miros indică o candidoză. Asta înseamnă că anumite bacterii care există în mod normal în zona genitală s-au înmulțit în mod anormal. Dacă acest miros este însoțit de mâncărimi și secreție vaginală brânzoasă trebuie să îți faci o programare la medic.

Miros metalic

Un astfel de miros poate apărea dacă ai făcut sex neprotejat după ce ai ai avut menstruație. Mirosul de metal dispare de cele mai multe ori în câteva zile. Dacă nu se întâmplă acest lucru și, în plus este însoțit și de mâncărmimi și secreții anormale mergi la medic.

Miros de pește

Una dintre cele mai mari temeri ale unei femei este ca vaginul ei să miroasă a pește. De obicei, acest miros indică o infecție vaginală (cel mai probabil trichomoniaza). Pentru a fi sigură, mergi la un medic pentru o analiză a secreției vaginale.

Miros de acru

Din cauza faptului că zona vaginală are un ph acid, mirosul acrișor este de obicei unul normal. Dacă este însoțit și de alte simptome este bine să mergi la un medic.

Miros de carne stricată

De cele mai multe ori, femeile care observă acest miros au uitat un tampon sau un prezervativ înăuntru. Dacă nu e cazul tău, lasă rușinea la o parte și fă-ți o programare la doctor urgent pentru că s-ar putea să ai probleme serioase de sănătate.

Miros de clor

Mirosul clorinat poate fi dat de folosirea constantă a prezervativelor. Acesta ține câteva zile după care dispare. Secreția vaginală normală miroase de cele mai multe ori a clor, deci nu ai de ce să îți faci griji.

Miros de usturoi sau ceapă

Dacă ai consumat în ultimele 48 de ore usturoi sau ceapă este perfect normal ca vaginul sau transpirația ta să miroasă a restaurant italian.

Sursa foto 123rf

Citește și Mirosul respirației tale dezvăluie adevărul despre sănătatea ta

Citește și Ce să miroși ca să ai memorie bună

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro