Vrei să fii mereu în formă? 8 lucruri pe care trebuie să le faci

De Sandra S., pe

Nu trebuie să te trezeşti la şase dimineaţa în fiecare şi să alergi trei ture de parc ca să te menţii în formă, ce poţi face mai puţin efort, dar mai multe lucruri care împreună să te ajute să te menţii la greutatea şi starea de spirit la care visezi.
Odihneşte-te destul
Hai să începem simplu. În primul rând trebuie să dormi destul şi să ai un somn de calitate ca organismul tău să funcţioneze bine şi să ai destulă energie să treci şi prin următorii paşi. Caută-ţi cea mai comodă pijama de bumbac, renunţă la lenjeria intimă şi asigură-te că este destul de răcoroasă camera ta înainte să te culci, în fiecare seară. Dormi cel puţin şapte-opt ore pe noapte.
Fă exerciţii măcar 15 minute pe zi
Decât să te plângi că nu ai timp să mergi la sală sau să ieşi la alergat, profită de cele câteva minute pe care le ai la dispoziţie ca să faci câteva abdomene sau câteva flotări. Oricât de puţin, este important să faci exerciţii.
La ce te concentrezi când faci exerciţii
Dacă porneşti la drum cu gândul că e obositor sau că n-ai chef, nu ai rezolvat nimic. Gândeşte pozitiv şi gândeşte-te la cât de bine te vei simţi după sesiunea de exerciţii fizice şi cât de bine vei arăta dacă vei continua să faci mişcare.
Schimbă rutina
Poate deveni plictisitor să faci mereu aceleaşi lucruri, aşa că este foarte sănătos să le mai schimbi între ele. De exemplu, într-o zi poţi face exerciţii intense cu rupere de ritm, iar în următoarea un jogging lejer prin parc, iar în a treia zi o tură de oraş cu bicicleta. Nu te plictisi, schimbă rutina oricând ai nevoie.
Vrei să fii mereu în formă? 8 lucruri pe care trebuie să le faci
Nu aştepta o ocazie specială
Una dintre greşelile pe care multe femei o fac este să aştepte o ocazie specială ca să se pună pe slăbit. În acest fel îţi stabileşti obiective nerealiste, pe care nu le vei putea duce până la capăt pentru că ţi-ai oferit prea puţin timp, iar la final vei fi mai degrabă frustrată decât în formă. Mai rău este că după ce a trecut acea ocazie specială, revii la proastele obiceiuri. Ca să fii mereu în formă, trebuie să te menţii mereu.
Mănâncă ce găteşti
Fast-food-ul nu este sănătos în niciun fel, de aceea ar trebui să îţi găteşti mai mult – şi este şi mai economic. Însă dacă nu ai timp, măcar cumpără-ţi produse de calitate, care nu te umflă în multe calorii. În plus, nu este nevoie să renunţi la alimentele preferate (dacă nu sunt rele), ci consumul moderat este cea mai bună soluţie.
Fă exerciţii şi când ai febră musculară
Chiar şi când ai febră musculară şi te dor toţi muşchii este important să faci exerciţii. Desigur, nu este cazul să te forţezi, însă puţină mişcare îi încălzeşte şi nu te vor mai durea la fel de tare.
Ţelul nu este să alergi X kilometri, ci să faci ceva mişcare
Dacă ai reuşit totuşi să te urneşti din loc şi să mergi la sală sau în parc, nu te gândi că dacă nu alergi X număr de kilometri nu ai făcut treabă bună. Ci poţi să îţi plănuieşti să mergi doar cinci minute la sală, dar vei vedea că odată ajunsă acolo vei lungi perioada antrenamentului.
Foto: Shutterstock
Foto 2: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro