Mâncare nesănătoasă: 5 dintre cele mai periculoase produse alimentare

De Sandra S., pe

Ştim deja că mâncarea procesată este nesănătoasă, cu toate că este mai ieftină, durează mai puţin timp ca s-o prepare şi în unele cazuri este chiar mai gustoasă. Dar merită toate astea problemele de sănătate cu care te vei confrunta mai târziu?
Nuggets de pui – ca şi în cazul crenvurştilor, micile „chiftele” de pui care se pot găsi şi în restaurantele de fast-food, dar şi congelate, sunt ultra-industrializate. Din cauza tuturor chimicalelor pe care le conţin, sunt mai mult grăsime decât carne cu proteine. În plus, sunt prăjite în ulei – adică încă nişte grăsimi rele. Din cauza acestora poţi dezvolta mai multe afecţiuni metabolice. În plus, carnea din acestea conţin foarte multă sare, arome artificial, conservanţi şi sunt procesate la temperaturi foarte mari, astfel că orice urmă de substanţă hrănitoare dispare.
Băuturile acidulate – sucurile acidulate nu sunt decât calorii, fără nicio valoare nutritivă. Pe lângă acestea, conţin substanţe care îţi fac rău – zahăr, sirop de fructoză (care atacă ficatul şi se joacă cu glicemia) şi alte chimicale care fac pH-ul corpului din alcalin în acid, ceea ce înseamnă un mediu propice celulelor canceroase.
Biscuiţi, fursecuri şi checuri de la magazin – acestea sunt mult mai rele decât dulciurile făcute în casă. Pe lângă faptul că au foarte mult zahăr şi foarte multă sare, acestea conţin şi grăsimi rele, care să le facă să ţină cât mai mult. Ca să ştii dacă produsele pe care le cumperi conţin astfel de grăsimi, trebuie să te uiţi la lista de ingrediente – dacă apar cuvintele „hidrogenat” sau „parţial hidrogenat”, atunci mai bine nu le achiziţiona.
Cereale pentru micul dejun – Producătorii de cereale se laudă că acestea sunt îmbogăţite cu vitamine şi minerale, pentru că dacă nu ar fi, nu ar avea nicio valoare nutriţională. Îmbogăţit înseamnă că produsul a fost procesat, iar în acest timp au fost adăugate vitaminele şi mineralele în mod artificial. În plus, cele mai multe astfel de produse conţin foarte mult zahăr şi fructoză din siropul de porumb, iar dacă sunt cereale de porumb, cel mai probabil acesta este modificat genetic. Şoarecii de laborator au dezvoltat tumori după ce au consumat mai mult timp cereale făcute din porumb modificat genetic.
Sosul de salată, cuburile cu arome – condimentele din cuburile cu arome sau mixul de condimente la pungă şi sosurile de salată conţin, de asemenea, fructoză din porumb. În special sosurile sunt foarte dăunătoare, pentru că au în compoziţie grăsimile nesănătoase şi mulţi conservanţi. Cel mai sănătos este să îţi faci acasă propriile sosuri, din ingrediente organice.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!