Managerul spitalului „Marius Nasta” face declarații îngrijorătoare: „În acest moment toate paturile din Terapie intensivă sunt ocupate”

De Unica.ro, pe

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București a declarat că secția de terapie intensivă a spitalului este plină, iar viitorul nu pare prea optimist.

„În ultimele două zile sună oameni cu teamă că nu vor găsi loc în spital”, a zis ea pentru Digi24.„ Cam asta începe să apară în întrebările pe care le pun pacienții și aparținătorii”.

Mai mult, situația de la terapie intensivă nu este deloc promițătoare, potrivit lui Mahler: „În acest moment toate paturile din Terapie intensivă sunt ocupate. Astăzi a fost un număr foarte mare de internări și pe secție, până în acest moment sunt peste 10 cazuri de pacienți confirmați internați pe secție. Mai sunt foarte puține locuri și pe secție. Dacă vom interna în același ritm și zilele următoare, cu siguranță vom ajunge la limita maximă de pacienți pe care putem să îi manageriem, chiar dacă posibilitățile de externare acum sunt extrem de lejere”.

Citește și: Raed Arafat, declarații cutremurătoare: „Mai îngrijorător e numărul celor de la Terapie Intensivă”

Un alt lucru îngrijorător raportat de Mahler este că media de vârstă a pacienților este în scădere, iar personalul medical este obosit: „Din păcate numărul de cazuri care este în creștere ne face să nu ne gândim la concedii, iar cei care pleacă în concediu pleacă cu gândul că pot oricând să fie rechemați la locul de muncă dacă numărul de cazuri va crește. Iar acest lucru nu este deloc confortabil, atât timp cât vedem că în jurul nostru persoane care sunt rugate să respecte regulile repetate de atâtea ori de fiecare dintre noi, nu le respectă”.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!