Cum se bea corect apa. Până acum ai făcut totul greșit

De Amelia Matei, pe Ultimul update Luni, 10 august 2020, 17:33
Apa este esența vieții, însă și modul în care o consumi este la fel de important ca hidratarea. Concluziile unui nou studiu arată că lichidul trebuie băut călduț sau la temperatura camerei. În nici un caz rece!

Studiile arată că apa călduță are efecte optime asupra organismului nostru comparativ cu apa foarte rece. Este drept că atunci când este foarte cald afară sau când ai făcut mult efort simți nevoia să bei apă rece. Însă nu știi cât de dăunător acest obicei. Temperatura joasă a lichidului afectează echilibrul organsimului și îl scoate din parametrii în care el funcționează cel mai bine.

Nicole Liu, specialist în medicina tradițională chineză și consumatoare înrăită a apei la temperatura camerei, susține că, în domeniul căruia s-a dedicat este promovată… armonia.

”Temperatura rece blochează canalele energetice (meridianele sau meridiane energetice, care conectează interiorul corpului cu exteriorul, n.r.), încetinește sau chiar blochează circulația sanguină și afectează funcționarea organelor, reducându-le drastic eficiența”, arată, la rândul ei, Mee Lain Ling, specialist în medicina tradiționalistă chineză.

Citește și: Minunile pe care acest tip de apă le face pentru organismul nostru

Explicația acestui obicei bine împământenit în medicina chineză este în strânsă legătură cu infrastructura țării ce are cea mai mare populație de pe planetă. După revoluția comunistă din 1949, oamenii au început să se îmbolnăvească din cauza paraziților și microbilor cu care era infestată apa de la robinet. Astfel, chinezii au fost nevoiți să-și fiarbă apa, ferindu-se de boli.

Deci, dacă ești fan al apei foarte reci, mai bine schimbă-ți obiceiul. Și nu uita de recomandărilor medicilor care ne sfătuiesc să consumăm cel puțin doi litri de apă zilnic.

Dacă nu faci acest lucru, poți avea cel puțin unul din următoarele simptome:

Urină galbenă. Este una dintre consecințele lipsei consumului de apă. O persoană normală trebuie să meargă la baie cel puțin de 6-7 ori, într-un interval de 24 de ore.

Constipație. Cantitatea recomandată de medici ajută și la decongestionarea tractului digestiv. Dacă nu obișnuiești să bei apă prea multă într-o zi și te-ai constipat, poți rezolva problema foarte repede: bând apă.

Ten uscat, riduri. Un organism deshidratat înseamnă și o piele deshitratată. Iar cel mai bine se ”resimte” tenul tău. Dacă nu obișnuiești să consumi prea multă apă, atunci nu te mira că ți s-au accentuat sau chiar înmulțit ridurile.

Senzația de foame. Persoanele slabe au, în majoritate, acest obicei: cu jumătate de oră înainte de masă beau apă. Pofta de mâncare scade, iar tu nu mănânci pe săturate. La fel este bine să procedezi și când îți este foame, tocmai pentru că un pahar cu apă ”păcălește” stomacul.

Află cele mai interesante curiozitati despre apa. Știai că senzaţia de sete apare în momentul în care pierdem 1% din apa din organism?

Citește și: De ce este bine să consumi apă de cocos

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!