Care e cea mai sănătoasă carne şi cum trebuie să o consumi

De Libertatea pentru femei, pe

Eşti tipul de persoană pentru care o masă fără carne nu e masă? Nutriţionistul îţi spune care sunt cele mai indicate alegeri, dar şi în ce cantitate trebuie să le consumi.
Ceea ce ne îndeamnă specialistul este să alegem carnea slabă. Astfel, reducem grăsimile saturate pe care le aducem în organism. Medicul consideră că mai puţin indicată este însă carnea de mamifere, din cauza conţinutului mare de grăsimi saturate şi a faptului că se digeră mai greu. Dintre acestea, cea de capră ar putea fi o variantă bună.

PUI: Se poate consuma de 3-4 ori pe săptămână, în jur de 150-250 g/zi. Este o carne slabă, gustoasă şi hrănitoare. Se digeră uşor şi este acceptată de aproape toată lumea. Trebuie să fim atenţi la provenienţa acestei cărni. E de preferat să provină de la puii crescuţi în libertate, hrăniţi natural, şi nu de la puii de crescătorie care au fost hrăniţi cu preparate aditivate şi care au primit hormoni de creştere şi/sau antibiotice.

CURCAN: Carnea de curcan are avantajul că este slabă şi bogată în proteine. În plus, riscul ca animalul să fi primit hormoni de creştere este mai redus, deoarece carnea de curcan devine aţoasă atunci când se folosesc astfel de hormoni. Poate fi consumată de 3-4 ori pe săptămână, în cantităţi de 150-250 g/zi. Este o sursă bună de minerale şi vitamine, în special B-uri.
VITĂ: Carnea de vită este densă, hrănitoare şi bogată în fier. Dacă se alege o parte a animalului fără prea multă grăsime, poate fi o opţiune bună pentru două mese pe săptămână, în cantitate de aproximativ 200 g/zi. Este importantă sursa, astfel încât animalele să nu fi primit hormoni de creştere.
PORC: E în general o carne grasă, iar consumul ar trebui să fie redus la o dată sau de două ori pe lună. Trebuie să provină din surse verificate, altfel există riscul de infestare cu parazitul Trichinella.

PEŞTE: Carnea de peşte e o sursă valoroasă de proteine şi grăsimi „sănătoase”. Se recomandă consumul tuturor tipurilor de peşte, atât oceanic, cât şi de apă dulce. Se poate consuma de 3-4 ori pe săptămână, în cantităţi de 150-200 g/zi. Se pregăteşte şi se digeră uşor.
NU UITA! Un consum mare de carne, pentru o persoană obişnuită, se consideră ceea ce depăşeşte 350 – 400 g, în special dacă e vorba de carne de mamifer.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!