Ce beneficii pentru sănătate au smochinele

De Andreea Catrina, pe Ultimul update Miercuri, 24 februarie 2021, 15:54
Smochinele se numără printre cele mai vechi plante cultivate în lume, prima atestare a lor datând din 2.900 î.H. Mai mult decât atât, conform livingtraditionally.com, Platon scria că atleții din Grecia antică țineau diete pe bază de smochine pentru a-și îmbunătăți performanțele, în timpul olimpiadelor.

Și pentru că este sezonul lor, azi îți spunem care sunt principalele beneficii ale smochinelor

Te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus

Datorită cantității mari de fibre pe care o conțin, smochinele proaspete sunt recomandate persoanelor care vor să slăbească. În plus, ele au și un ușor efect laxativ, care este benefic sistemului digestiv.

Previn afecțiunile cardiace

Fiind bogate în potasiu, o substanță minerală importantă pentru buna funcționare a sistemului cardiac, smochinele proaspete sunt eficiente și în prevenirea bolilor inimii.

Îți mențin pielea tânără și frumoasă

Antioxidanții din smochine nu numai că te mențin sănătoasă, dar îți ajută pielea să nu îmbătrânească prematur și să fie mai frumoasă.

Previn și tratează anemia

Bogate în fier, smochinele proaspete sunt recomandate persoanelor care suferă de anemie sau care vor să prevină această afecțiune.

Previn afecțiunile sistemului osos

Smochinele crude sunt recomandate și în afecțiunile sistemului osos, precum osteoporoza, deoarece conțin calciu și fosfor, minerale esențiale bunei funcționări a oaselor.

Daca iubesti smochinele, tine minte cum faci dulceata de smochine!

Foto: smochine/ Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!