Cât costă un avort în România, în 2016

De Amelia Matei, pe Ultimul update Luni, 09 ianuarie 2017, 19:06

Vezi cât costă un avort în România în 2017!

Avortul este o procedură medicală prin care se întrerupe o sarcină. Vezi cât costă la clinicile private și în spitalele din România.

O femeie poate alege să întrerupă o sarcină din motive personale, din cauza unor probleme medicale sau din cauza riscului ca micuțul să se nască cu malformații, potrivit nhs.uk. Avortul trebuie făcut în primele 12 săptămâni, într-un spital sau clinică avizată, iar cu cât intervii mai repede, cu atât mai multe opțiuni ai și reduci riscul apariției complicațiilor. Prețul unui avort diferă de la o unitate medicală la alta și depinde și de procedura folosită pentru întreruperea sarcinii.

Cât costă un avort la clinicile private din Capitală

Înainte să mergi să faci un avort, este important să discuți cu ginecologul tău despre riscurile care pot apărea, dar și despre impactul psihologic pe care îl are o astfel de intervenție. În momentul în care ești convinsă că este cea mai bună alegere pentru tine, este important să cauți varianta cea mai lipsită de riscuri. La clinica Promed, un chiuretaj cu anestezie generală costă 1.349 de lei, iar unul cu anestezie locală costă 840 de lei. Întreabă medicul care sunt riscurile anesteziei generale și asigură-te că nu ești alergică la niciun anestezic, înainte să alegi procedura prin care vei întrerupe sarcina.

Și clinica Elite din București ai de ales între întrerupere de sarcină cu chiureta, cu anestezie locală, care costă 550 de lei, și avort prin aspirație cu anestezie locală, la preț de 700 de lei. O întrerupere de sarcină prin aspirație cu anestezie generală costă 1.000 de lei și se face numai în urma unui consult și după efectuarea unor analize.

La Gynecoland, avortul la cerere cu anestezie generală ajunge la 1.020 de lei, în timp ce chiuretajul uterin terapeutic cu anestezie generală costă 720 de lei. Prețul unui avort la clinica Generis este de 1.700 de lei.

Citește și: Cât costă un avort în România, în 2015

Cât costă un avort la spitalele de stat din București

La spitalele de stat din București, costul unui avort este mai mic decât la clinicile private. Astfel, la Spitalul de Urgență Pantelimon, un avort cu anestezie locală costă 200 de lei, iar unul cu anestezie generală costă 250 de lei. Prețuri asemănătoare sunt și la Spitalul Filantropia. Astfel, un chiuretaj uterin cu anestezie locală costă 200 de lei, iar cel cu anestezie generală ajunge până la 350 de lei.

La Spitalul Marie Stopes ai trei variante de întrerupere a sarcinii. Astfel, avortul medicamentos costă 550 de lei, iar pachetul conține procedura de întrerupere de sarcină, ecografia de depistare a sarcinii și pastilele. Dacă preferi să întrerupi sarcina prin aspirație cu anestezie locală, prețul este de 600 de lei, iar aceeași procedură cu anestezie generală costă 800 de lei.

Cât costă un avort în provincie

Dacă ești din Iași, ar trebui să știi că un avort la cerere cu anestezie generală la Omni Clinic costă între 850 și 1.300 de lei, iar dacă preferi o întrerupere de sarcină prin tratament medicamentos, prețul este de 1.000 de lei.

În Brașov, la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie “Dr. I. A. Sbârcea”, un avort la cerere cu anestezie locală costă 200 de lei, dacă sarcina este mai mică de 10 săptămâni, 300 de lei, dacă sarcina este între 10 – 12 săptămâni, și 500 de lei, dacă femeia este însărcinată între 12 – 13 săptămâni. Un avort cu anestezie generală costă 600 de lei. La clinica Isis din Constanța, un chiuretaj cu anestezie costă 1.000 de lei, în timp ce un chiuretaj la Spitalul Municipal din Timișoara costă 80 de lei.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!