Adevărat sau fals? Ce trebuie să știi despre dietă și slăbire

De Sandra S., pe

Umblă foarte multe mituri privind dietele, slăbirea și alimentația. Multe pornesc de la persoanele care nu se bazează pe informații reale, ci pe idei personale ori prejudecăți. Află de la experți ce este adevărat și ce este fals.
Ciocolata te energizeaza
Acest lucru este adevărat, pentru că creierul tău are nevoie de glucoză, iar ciocolata este bogată în glucoză. În plus, dacă mănânci ciocolată neagră – eventual și fără zahăr – cacaoa are același efect asupra ta ca și cafeaua.
Cu cât faci mai multe exerciții, cu atât vei arăta mai bine
Specialiștii spun că acest lucru este fals, pentru că atunci când faci exerciții, mușchii tăi obosesc și au nevoie de perioade de refacere. Dacă faci prea multe exerciții deodată, corpul tău devine fragil.
Hainele călduroase te ajută să slăbești mai repede
Fals! Dacă porți haine groase atunci când faci exerciții, nu faci decât să pui mai multă presiune asupra mușchilor tăi, din cauza greutății hainelor. Poți pierde mai multă apă pentru că transpiri mai mult, însă corpul tău revine la normal – la cum era înainte – după ce te hidratezi.
Fructele uscate sunt digerate la fel de repede ca cele proaspete
Acest fapt este adevărat – fructele uscate, confiate, chiar se digeră la fel de repede ca cele proaspete, doar că au mult mai puține lichide și cu 60-70% mai multe calorii și zahăr.
Fructele pe care le gătești nu mai au vitamine
Vitaminele pe care le conțin fructele ori legumele sunt distruse complet atunci când le gătești, din cauza temperaturii. De aceea este important să incluzi în dieta ta fructe și legume proaspete.
Dacă mesteci mai mult, mănânci mai puțin
Pentru sănătatea tractului digestiv, dar și pentru a slăbi în greutate este important să mesteci mai mult. Ai nevoie de 15-20 de minute ca informația de la stomac să ajungă la creier și tu să te simți sătulă, iar dacă mănânci mai încet, simți că te saturi mai repede. Asta înseamnă și că mănânci mai puțin.
Pastilele anticoncepționale te îngrașă
Nu pastilele în sine te îngrașă, ci faptul că mănânci mult este motivul. Dacă simți că pastilele anticoncepționale îți cresc apetitul, atunci vorbește cu medicul să le schimbi.
Te îngrași la loc dacă nu mai iei pastile de slăbit
Pastilele de slăbit doar îți taie pofta de mâncare, însă când te oprești din luat, apetitul revine la normal și tu vei avea tendința să te îngrași la loc. Ca să slăbești sănătos, trebuie să înveți cum să scazi singură apetitul, decât cu ajutorul pastilelor.
Pâinea din ovăz are mai puține calorii decât cea din grău
Acest lucru este fals, ambele tipuri de pâini au același număr de calorii, însă cea din făină de ovăz este mai sănătoasă pentru că este mai bogată în nutrienți și fibre.
Crema anti-celulitică te scapă de celulită
Fals! Nu poți scăpa de celulită doar cu ajutorul unei creme, pentru că aceasta acționează doar la nivelul pielii. Astfel, crema anti-celulitică nu face decât să îmbunătățească aspectul pielii și atât.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!