Voyeurism şi exhibiţionism – două fetişuri care se completează

De Raluca Cristea pe

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să îl vezi pe vecinul sexy la duş? Sau să faci sex în public? Dacă da, înseamnă că şi tu ai…

…puţin voyeurism sau exhibiţionism în sange.

Mulţi avem şi nu ne-am gândit niciodată la asta. Totuşi, cât şi ce face diferenţa între o fantezie sexuală, o dorinţă erotică şi invadarea intimităţii unei persoane sau chiar probleme cu legea? Şi, cât de bine este să fii exhibiţionist şi voyeur în acelaşi timp?

Aflând cum se manifestă şi cum se pot completa voyeurismul şi exhibiţionismul te poţi cunoaşte altfel pe tine însăţi dar mai ales, pe bărbaţii din jurul tău.

Voyeurism? Exhibiţionism?

Voyeurul este persoana căreia îi place să vadă alte persoane cum fac sex, asta indiferent dacă spionează pe cineva sau urmăreşte un video erotic pe Internet. Tot voyeurul este cel care priveşte o persoană cum se dezbracă, cum se masturbează, ce face pe o plajă pentru nudişti sau cum se sărută în club.

Exhibiţionistul este persoana care nu are nicio problemă în a se dezbrăca de faţă cu alte persoane şi mai ales, în a-şi arăta zona intimă unor persoane străine.

Trebuie să mai ştii şi că voyeurismul si exhibiţionismul sunt considerate fetişuri dar şi parafilii (exprimări uneori deviante ale dorinţei sexuale) şi că se manifestă mai ales printre bărbaţi.

Cum s-ar putea completa cele două comportamente sexuale?

Un cuplu format dintr-un voyeur şi un exhibiţionist par o pereche demnă de paradisul fanteziilor şi fetişurilor sexuale. Unuia îi place să privească, celuilalt îi place să arate, să fie privit. Într-adevăr, pot fi perechea perfectă pentru sex, dar asta până la un punct: când unul dintre ei exagerează şi îşi transpune fantezia sexuală în afara cuplului.

Alteori, este vorba de limite chiar în interiorul cuplului, când unul dintre parteneri nu este de acord cu o anumită practică sexuală. De cele mai multe ori este vorba despre sex în grup, sex cu tehnici sadomasochiste şi bondaj sau schimb de parteneri pentru o partidă de sex.

Oricum, cele două fetişuri se completează pentru că fiecare găseşte la celălalt ceea ce caută de la excitaţia sexuală. Restul, ţine de cuplu.

Crezi că te-ai putea descurca cu un astfel de partener? Sau deja îl ai?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro