5 motive pentru care persoanele atrăgătoare tind să fie singure

De Oana Dinu, pe Ultimul update Luni, 16 ianuarie 2023, 20:01

Persoanele atrăgătoare din punct de vedere fizic sunt considerate a fi cele mai fericite, dar în realitate lucrurile nu stau chiar așa. Chiar dacă frumusețea vine cu anumite avantaje, are și părți mai puțin bune. Oamenii își fac adesea o impresie greșită despre cei pe care natura i-a înzestrat cu un farmec aparte.

Multă lume consideră că persoanele atrăgătoare au mai mult succes în dragoste, sunt mai fericite și pot obține mai ușor avantaje chiar și în mediul profesional. În realitate, oamenii înzestrați cu o frumusețe fizică de invidiat sunt deseori judecați greșit. Contrar așteptărilor, nu se bucură întotdeauna de noroc în dragoste sau de popularitate. Iată 5 motive pentru care persoanele atrăgătoare tind să fie singure, potrivit brightside.me.

Persoanele atrăgătoare îi intimidează pe cei din jur

Deseori frumusețea poate fi un atuu și persoanele atrăgătoare sunt percepute ca fiind mai de încredere, acestea îi pot intimida pe cei din jur. Utilizatorii de pe rețelele de socializare au recunoscut că preferă să evite întâlnirile cu persoane foarte frumoase. Unul dintre motive este pentru a se proteja de o eventuală respingere, care le poate afecta stima de sine.

Citește și: Cum te poți folosi de legea atracției

Oamenii se tem că persoanele atractive pot fi infidele

Frumusețea fizică este atrăgătoare, dar poate fi o piedică în calea unei vieți amoroase fericite pe termen lung. Poate stârni ușor gelozia partenerilor de cuplu, iar relația se poate deteriora rapid. În plus, se consideră că persoanelor atractive le este mult mai ușor să își găsească un alt partener și tind să renunțe mai repede atunci când ceva nu funcționează. De asemenea, mulți sunt convinși că atunci când ai o relație cu cineva extrem de atractiv din punct de vedere fizic, șansele ca aceasta să înșele sunt mai mari.

Toată lumea crede că sunt deja într-o relație de cuplu

Multor oameni le vine greu să creadă că o persoană care arată extrem de atrăgătoare poate fi singură. Acesta ar fi motivul pentru care sunt mai puțin curtate decât ceilalți. Pe de altă parte, chiar și atunci când există o certitudine cu privire la statutul relației, ceilalți evită se apropie pentru că sunt intimidați de frumusețe.

Citește și: STUDIU: Motivul pentru care bărbații preferă femeile slabe

Persoanele atrăgătoare pot avea probleme cu încrederea în sine

Pare greu de crezut, dar și persoanele atrăgătoare pot avea probleme cu încrederea în sine. Acestea sunt deseori judecate după aspectul fizic, lucru care le poate afecta din punct de vedere emoțional. De asemenea, pot atrage oamenii nepotriviți, care doar vor să se laude că au reușit să cucerească pe cineva atât de atractiv. O utilizatoare a mărturisit că atunci când are impresia că un bărbat este drăguț cu ea, de obicei o face doar pentru a avea o aventură.

Citește și: Top 10 cei mai atractivi bărbați din lume, potrivit științei

Oamenii îi percep ca fiind aroganți

Persoanele atrăgătoare pot fi considerate arogante, mai ales atunci când evită să iasă în evidență. Un utilizator a povestit experiența suprinzătoare prin care a trecut la un eveniment, unde oamenii l-au percept ca fiind arogant.

„Am ieșit să ajut un prieten cu un eveniment și mi-a prezentat o mulțime de oameni care lucrau la un târg de obiecte artizanale. Am vorbit frumos cu ei, apoi m-am așezat într-un loc în care nu deranjam pe nimeni, deoarece erau ocupați să-și vândă produsele. Mai târziu, prietenul meu mi-a spus că toată lumea credea că sunt arogant pentru că m-am așezat departe.”

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!