15 superstiţii care îţi spun când te vei mărita

De Stela Moisescu pe

Superstiţiile legate de căsătorie sunt la tot pasul. Multe încearcă să prezică momentul în care vei păşi în faţa altarului. Iată care sunt cele mai populare superstiţii…
… de pe glob care îţi spun când te vei căsători.

1. O superstiţie implică sâmburi de cireşe. Consumă mai multe cireşe şi mută sâmburii rămaşi dintr-un vas într-altul numărând astfel: anul acesta, anul viitor, cândva, niciodată. Vezi ce sintagmă rosteşti la ultimul sâmbure mutat şi afli când şi dacă te vei căsători.

2. O altă superstiţie care implică sâmburii de cireşe crează ceva mai multă mizerie. Strânge mai mulţi sâmburi între degete şi încearcă să îi arunci spre tavan. Dacă ating tavanul din prima te vei căsători curând.

3. Dacă o femeie singură doarme cu o bucăţică de tort de nuntă sub pernă, îl va visa pe viitorul ei soţ.

4. În cazul în care deschizi o umbrelă în interiorul casei, ai parte de ghinion şi e posibil să nu te mai căsătoreşti vreodată. Acelaşi ghinion îl vei păţi şi dacă păşeşti sub o scară sau dacă cineva trece cu mătura peste picioarele tale cât timp face curat.

5. Dacă o femeie fără iubit serveşte ceva cu o tavă, atunci când tava se goloşte ar trebui să o întoarcă din poziţia iniţială. Altfel, nu se va mărita niciodată.

6. Dacă fac cunoştinţă sau dau noroc mai multe persoane şi se intersectează două strângeri de mână, una dintre persoanele care a dat noroc se va căsători curând.

7.
Potrivit unei superstiţii, dacă o pisică îşi spală faţa cu lăbuţele de faţă cu mai multe persoane, prima persoană la care se uită când îşi încheie ritualul va fi prima care se căsătoreşte din grup.8. Dacă visezi un trifoi cu patru foi, superstiţia spune că sigur te vei căsători şi vei avea o căsnicie fericită.

9. Altă superstiţie spune că dacă un fluture zboară pe timpul zilei într-o casă, unul dintre locatari se va căsători curând.

10. Nu te vei căsători în următorii şapte ani dacă te aşezi cu faţa la colţul unei mese.11. Dacă arunci în prima zi din Noul An, până la apus, un măr într-o apă curgătoare te vei căsători în anul respectiv.

12. Potrivit unei tradiţii, mireasa trebuie să se semneze pe talpa pantofilor domnişoarelor de onoare. La sfârşitul ceremoniei şi recepţiei cea cu numele cel mai şters va fi următoarea care se va căsători.

13. Potrivit unei tradiţii, poţi lega o gâscă la ochi, timp în care mai multe femei se strâng în cerc în jurul ei. Prima pe care o atinge este prima care se va căsători.

14. Două linguriţe puse în mod accidental pe aceeaşi farfurioară de ceai prevestesc o nuntă în curând sau că cea căreia i s-a oferit farfurioara se va căsători de două ori la viaţa ei.

15. Dacă se servesc prăjituri împreună cu ceai, cea care ia ultima bucată de prăjitură va fi prima care se va căsători din grup.Iată şi 22 de superstiţii despre dragoste!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro