Știai cât de simplu e să îți ții partenerul fidel?

De Mia, pe

Cel puțin o dată în viață, orice femeie se confruntă cu infidelitatea partenerului. Fie că este ceva real sau doar în nesiguranța ei, tot există această teamă că partenerul o va părăsi pentru altă femeie. Și totuși oamenii de știință au descoperit care este cea mai simplă metodă de a-ți ține partenerul fidel.
Din punct de vedere biologic, infidelitatea se poate explica foarte simplu: cu cât un bărbat are mai multe partenere, cu atât există șanse mai mari să își perpetueze gena. Doar că, în societate, oamenii aleg să se căsătorească și să rămână împreună cu un singur alt partener – până au loc diferite alte situații, de tipul infidelității.
Cercetătorii au descoperit cea mai simplă cale de a face un partener să rămână fidel și în relație: oxitocina. Oxitocina este un hormon secretat în organismul nostru în timpul sexului și în timpul altor gesturi intime între parteneri, precum ținutul de mână, sărutatul, îmbrățișatul, și întărește relația emoțională dintre cei doi parteneri.
Inițial au făcut acest test pe mamifere: cu cât acestea împărtășeau mai multe gesturi tandre, cu atât masculul petrecea mai mult timp cu o singură femelă. Răspunsul bărbaților a fost la fel: datorită oxitocinei secretate, aceștia se simțeau mai atrași de partenerele lor, chiar și atunci când li se arătau imagini cu alte femei atrăgătoare.
Cum au efectuat cercetarea
Oamenii de știință din Statele Unite și din Germania au efectuat cercetarea cu ajutorul a 20 de bărbați voluntari, care se aflau în relații de cuplu serioase de mai bine de doi ani și jumătate. Aceștia au mirosit fie oxitocină, fie un placebo care nu avea niciun efect, pentru a se putea face diferența.
Pentru primul test, bărbații s-au uitat la imagini cu partenele, femei pe care nu le mai văzuseră vreodată (la același nivel de frumusețe cu partenerele lor) și imagini cu case. Al doilea experiment a constat de asemenea ca bărbații să se uite la imagini cu partenerele lor, apoi la imagini cu femei pe care le cunoșteau și le vedeau adesea, cum sunt colegele de serviciu. De fiecare dată voluntarii au fost rugați să pună o notă de atracție pentru fiecare poză și de fiecare dată cei care au avut un surplus de oxitocină în corp și-au numit partenerele ca fiind cele mai atrăgătoare.
„Monogamia sexuală este un preț destul de mare pe care îl plătesc bărbații, așa că trebuia să existe o formă de recompensă care să îi țină alături de partenerele alese, cel puțin pentru o vreme. Trebuia să existe un beneficiu, iar ceea ce simte datorită oxitocinei este o recompensă puternică, iar recompensa este cel mai bun motivator pentru oameni”, au explicat oamenii de știință.
Concluziile studiului
Cuplurile în care partenerii păstrează o relație intimă sănătoasă sunt mai puternice și mai legate emoțional spre deosebire de celelalte cupluri. De aceea este foarte important măcar să vă îmbrățișați și să vă sărutați, chiar dacă nu faceți sex des sau regulat, iar aceasta ar putea fi cea mai simplă metodă de a-ți ține partenerul departe de infidelități.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!